2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Okul Güvenliği toplantısı Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer başkanlığında gerçekleştirildi.

Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen okul güvenliği toplantısına Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Belde Belediye Başkanları, Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Yıldırımoğlu,  kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve muhtarlar katıldı.

İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Yıldırımoğlu; "Okul Önlerinde Güvenlik Tedbirlerimizi Aldık"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan okul güvenliği toplantısında konuşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Yıldırımoğlu; "2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında okul güvenliğinde emniyet müdürlüğümüzce alınacak tedbirlerde, okulların güvenliğini sağlamak üzere 4 kategori yaptık. Özellikle öğrenci sayısı fazla olan, giriş ve çıkışlarda kavga olabilecek okulların çevresinde sıkı güvenlik önlemlerimiz bulunmaktadır. Ayrıca her okuldan sorumlu 2 polis memurumuz görevlendirilmiştir. Direk okullar bir sorunla karşılaştığında bu personellerimizle irtibat kuracaklardır. Anayollara yakın olan okulların giriş çıkışında öğrencilerin karşıdan karşıya geçişinde polis memurlarımızca yardımcı olunmaktadır" dedi.

İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar; "Sorumlu Olduğumuz Bölgelerde Öğrencilerin Okul Giriş ve Çıkışlar Kontrol Edilecek"

Yıldırımoğlu'ndan sonra konuşan İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar ise; "Sorumlu olduğumuz ilçe merkezi, Şambayat, Suvarlı, Köseceli ve Çakırhöyük ile Beşyol köyümüzde karakol bulunmaktadır. Karakol komutanlarımızla yaptığımız görüşmelerde öğrencilerin okul giriş ve çıkışlar kontrol edilecek. Trafik timimizin ulaşamadığı yerlerde köy koruyucuları ve resmi kamu görevlileriyle irtibata geçilecek" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; "Taşıma Yönetmeliğine Aykırı Hareket Edenlere Gerekli Yasal İşlemleri Yapıyoruz"

Bekar'dan sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; "Okullarımızın tertip düzeninde taşıma, yemek, barınma ve güvenlik kamerası gibi tedbirlerin alınması, ayrıca okullarımızın güvenliği ile ilgili giriş-çıkışlarda kolluk kuvvetleriyle de birlikte hareket ediyoruz. Taşıma ile ilgili de denetimleri periyodik olarak yapmaktayız. Taşıma yönetmeliğine aykırı hareket edenlere gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Bağımlılıkla mücadele kapsamında ilçemiz rehberlik ve araştırma merkezinin çalışmaları bulunmaktadır. Okullarımızın güvenliği konusunda okullarımızda işi olmayan kişiler kesinlikle alınmayacaktır. İlgili birimlere derhal bildirilecek ve gereği yapılacaktır.Taşıma yapan serviler tarafından yollarda kesinlikle sivil vatandaş alınmayacak. Bu hususa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Servis araçlarımız zorunlu olmadığı sürece trafiği aksatmayacak ve trafiğin yoğun olmadığı yerlerde öğrenciyi indirip bindirecek" dedi.