2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Adıyaman’da öğrenci, öğretmen ve velilerin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim geçirmelerini sağlamak amacıyla okullar ile yakın çevrelerinde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü “Okul Güvenliği Toplantısı” Vali Nurullah Naci Kalkancı Başkanlığında yapıldı.

Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, Köy ve Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, öğretmen ve öğrenci velileri ile okul servisi sürücüleri katıldı.

Toplantıda il genelinde yoğun şekilde sürdürülen uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadelede okul çevrelerinde alınan önlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak ruh ve beden sağlıklarının korunması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Nurullah Naci Kalkancı, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okul güvenliği konusunda eğitim camiasında varsa eksikliklerin tespit edilerek bu eksikliklerin bir an evvel giderilmesi için gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.

Alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarla mücadelede kesin kararlı olduklarını belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Bizim en değerli varlığımız istikbalimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Bilindiği gibi 18 Eylül’de yeni eğitim ve öğretim yılını startını vermiş olacağız. Bu yıl Adıyaman il genelinde 456 ilkokul, 200 ortaokul ve 96 lise olmak üzere toplam 796 okulumuzda zil çalacaktır. Yine İlimiz genelinde toplam 9880 öğretmen ve 151 bin öğrenciyle yeni eğitim ve öğretim yılını açmış olacağız. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak, vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla devlet olarak her türlü önlemi alıyoruz”dedi. 

Toplantı, Vali Nurullah Naci Kalkancı ve katılımcılar arasında, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında okullarda alınacak güvenlik tedbirlerinin görüşülmesi ile sona erdi.