Adıyaman 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulunda eğitim gören 50 öğrenci, Afrin’de terör örgütlerine karşı savaşan Mehmetçiklere destek amaçlı mektup yazdı. Bazı öğrenciler duygu ve düşüncelerini yazarken, bazı öğrenciler ise şiir yazıp resimler çizdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atan öğrenciler PTT Adıyaman Müdürlüğüne yürüyerek, mektupları Afrin’de bulunan Mehmetçiklere ulaştırılması için Genelkurmay Başkanlığına gönderdi. Mektupları gönderen öğrenciler daha sonra PTT Adıyaman Müdürlüğü önünde şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini söyleyen Okul Müdürü Murat Bilgiç, “Bugün 50 öğrencimiz Afrin’de katılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan kahraman Mehmetçiklerimize destek olmak mahiyetinde mektuplar yazdılar, şiirler yazdılar, resimler yaptılar. Bugün posta yoluyla Genelkurmay Başkanlığına ilettik. Harekatı desteklediğimizi çocuklarımızın da bu bilinçle olduğunu göstermek için milli birliğimize önemli katkı sağlayan bu harekatı desteklediğimizi belirtmek amacıyla bu etkinliği düzenledik” dedi.
Ortaokul öğrencisi Ayşe Vural ise “Afrin harekatında savaşan askerler için mektup yazdım. Onların bizler için savaştığını, vatanları için canlarını feda ettiklerini ve bizler şu an yatağımızda rahat uyuyorsak onlar sayesinde uyuyoruz ve onlara saygı duymalıyız, onlara hürmet etmeliyiz. Bende mektubumda en çok onlara moral vermek için onları desteklemek için yazdım” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerden Bahar Akkaya ise “Afrin’deki askerlerimize dualar gönderiyorum. Onlar bizim için savaşıyorlar orada. Onlar olmasaydı şuan okulumuza bile rahatlıkla gelemezdik neredeyse. Onları çok seviyorum” şeklinde konuştu.

adıyaman cihan haber