UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan 2206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı’na kar yağışın ardından ulaşım sıkıntısı yaşayan 15 turist karda mahsur kaldı. Karadut köyü yakınlarındaki vatandaşlar tarafından kendi imkanları ile yaptıkları kar temizleme aracı ile yolu kardan temizleyerek 15 turisti kurtardı.

"PALETLE YOLU AÇTI"

Kurtarma anını ise Osman Aydın olayı şöyle anlattı:" Her yıl biraz kar yağdı mı Nemrut’un yolu kapandığından turizm sezonu erken kapanıyor. Buna çare bulmak için kendim bir palet yaptım. Paleti jeepin önüne takınca kar ne kadar kalınlıkta olursa olsun yolu açabiliyorum. Dün Nemrut’ta gelen yerli ve yabancı turistlerin araçlarının karda mahsur kaldığını öğrendim. Paleti takarak gidip yolu 15 santim kalınlığındaki kardan temizledim. Dağda mahsur kalanları kurtararak rahat nefes almalarını sağlamış oldum. Şu an yol açıktır. Çok kalın kar tabakası oluşmazsa yıl boyu yolu kendi aracım ile kardan temizleyeceğim" dedi.

Araçları karda mahsur kalan ziyaretçiler ise Nemrut dönüşü araçlarının karda mahsur kaldığı için ne yapacaklarını şaşırdıklarını, yolun turizm işletmecisi Osman Aydın tarafından açılması ile çok sevindiklerini belirterek teşekkür ettiler.

02haberler.com