Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konması ile başlayan anma töreni, sirenlerin çalması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Program Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti.

Programa Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk, Besni İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Baş, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Avşar yaptı.

Konuşmanın ardından okul öğrencileri tarafından Atatürk Oratoryosu yapıldı.

Daha sonra Besni Atatürkçü Düşünce Derneği’nin sponsorluğunda okullar genelinde yapılan ‘Günümüzden Atatürk’e Mektup’ adlı şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Yarışmada birinciliği Besni İbn - i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Müyesse Ertuğrul elde ederken, ikinciliği Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Eda Doğan, üçüncülüğü ise Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Kösen elde etti.

Yarışmada ödüllerin yanı sıra ADD Besni Şube Başkanı Akif Bahçeci tarafından dereceye giren öğrencilere kitap hediye edildi.