Besni kredi onayında toplamda 4,5 Milyon TL ile Adıyaman merkezden sonra 1. sırada yer alıyor. Kredi sürecinin sonuna kadar Besni'de toplamda 400 esnafımızın kredisinin onaylanmasını hedefliyoruz."

KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Şükrü Mısırlı, KOSGEB sıfır faizli kredi uygulamasıyla ilgili Besni'deki bankaları ziyaret ederek, KOSGEB kurumunun kendi üzerine düşeni yaptığını, bankalarında ellerinden gelen gayret ve inisiyatifi göstermelerini söyledi.

Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap ile birlikte bankaları ziyaret eden KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Şükrü Mısırlı; "Besni'deki bütün esnaflarımıza kefilim" dedi.

KOSGEB MÜDÜRÜ OLARAK BÜTÜN ESNAFIMIZA KEFİLİM

Sıfır faizli işletme kredi uygulamasının esnaf  ve sanatkarlara can suyu olabilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Mısırlı; "Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Adıyaman merkez ve tüm ilçelerimizde KOSGEB kredi uygulamasının protokole taraf bankaların şube müdürleri ile geniş katılımlı toplantı yapmıştık. Esnaflarımızın devletin sağladığı bu kredi imkanından kolaylıkla yararlanabilmesi adına KOSGEB kurumu üzerine düşeni yapıyor. Bankacı dostlarımızda ellerinden gelen gayreti inisiyatif alarak yapsınlar ve esnafımızın zor dönemde önlerini açarak onları rahatlatacak KOSGEB kredilerine ulaşmalarını sağlasınlar. Benim Adıyaman’a, Besni’ye, Gölbaşı’na, Kahta’ya ve bütün ilçelerimize inanmışlığım var. Adıyamanlılar devletine, milletine, bayrağına ve borcuna sadık insanlardır. Dolayısıyla Adıyaman’da kredisi onaylanan 2515 esnafımızda bu kredi imkanından yararlandıktan sonra borçlarını gününde ve zamanında ödeyeceklerdir. Ondan hiç kimsenin endişesi olmasın. KOSGEB Müdürü olarak bütün esnafımıza şahsen kefilim. Bu insanlar dürüst insanlar, toprağına, vatanına bayrağına ve devletine bağlı, borcuna sadık insanlardır.

ADIYAMAN GENELİNDE 1220 ESNAFIMIZA KREDİ ONAYLARI VERİLDİ

Kredi uygulamasıyla ilgili banka müdürleri ile genel katılımlı toplantıdan sonra ilçelerdeki şubeleri de ziyaret etmeye başladım. Besni'de de Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Mehmet Kasap ile birlikte protokole taraf olan 5 bankamızı ziyaret ederek şube müdürleri ve esnaf kredilerine bakan arkadaşlar ile görüşmeler yaptık. KOSGEB olarak iyi niyetimizi ve gayretimizi sergilediğimiz gibi, bankacı dostlarımızdan da esnafımız adına bu gayreti bekleme durumundayız.

Kredi uygulamasının ilk 15 günlük sonucu itibarı ile Adıyaman'da yolu yarıladık. 2515 esnafımıza devletimiz ve hükümetimiz kredi kullanma hakkı getirmişti. Bugün itibarı ile 1220 esnaf ve sanatkarımızın kredi onayları verildi. Bu da 28 milyon liralık bir kaynağa tekabül ediyor. Toplamda 55-56 milyonluk bir kaynağı Adıyaman ve ilçelerimizdeki esnaflarımıza kullandıracağız.

BESNİ KREDİ ONAYINDA MERKEZDEN SONRA BİRİNCİ SIRADA

Bugün itibari ile 1220 esnaf ve sanatkarımızdan 200'ü Besni'den. Besni ilçeler arasında merkezden sonra birinci sırada. Bu konuda Besnililer gayretli, kendilerini tebrik ediyorum. Özellikle de Besni Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanımız Mehmet Kasap'ı tebrik ediyorum.  Esnaflarımızı yönlendirme ve bilgilendirme noktasında adeta bir KOSGEB temsilciliği gibi gayretle çalıştılar. Bu konuda şahsım ve müdürlüğüm adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Bugün itibarı ile Besni’ye KOSGEB kredileri kapsamında sıfır faizli 4,5 milyon liraya yakın kredi aktarıldı. Hedefimiz bunu ikiye katlamak. 9-10 milyon gibi bir rakamla Besni kredi imkanından yararlanacaktır. Bankacı dostlarımıza da gösterdikleri gayretler nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.