Depremin ardından Van merkezde bir endüstri meslek lisesi yapmak için protokol imzalayan dünyanın en büyük halı üreticisi Merinos, Van’a bir de ilköğretim okulu yapma kararı aldı.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Van'da meydana gelen depremin ardından merkezde bir endüstri meslek lisesi yapımına start vermişti. Mehmet Erdemoğlu Endüstri Meslek Lisesi'nin çalışmalarını yerinde incelemek üzere Van’a gelen Erdemoğlu, ikinci bir okulun yapımı için söz verdi.

 Van Valisi Münir Karaloğlu ile Endüstri Meslek Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulunan İbrahim Erdemoğlu, kentin öncelikle eğitim konusunda ihtiyacının giderilmesi gerektiğine dikkat çekerek 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapmak için de talimat verdi. Erdemoğlu Van depreminin ilk günlerinde bir lise yapımı için çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, “Van merkezde bir endüstri meslek lisesine acil ihtiyaç olduğunun belirtilmesi üzerine okul yapımına başladık.

Bugün okul inşaatının yapımı ile ilgili olarak geldiğim Van’da özellikle okul konusunda sıkıntıların devam ettiğini gözlemledim. Endüstri meslek lisesinin yanı sıra bir de 24 derslikli ilköğretim okulunun yapılması için talimat verdim. Erdemoğlu ailesi için eğitim önceliklidir. Eğitim ülkemizin geleceğidir. Devletimiz Van’daki vatandaşlarımızın birçok ihtiyaçlarına yetişmek için çaba harcamaktadır. Hayırsever vatandaşlarımızın ve devletimizin yapımına başladığı birçok okulun yapımı da devam ediyor. Ancak yeterli olmayacağı düşüncesiyle yeni bir okul daha yaptırma kararı aldık. Ülkemizde eğitim konusundaki eksikliklerin giderilmesi için Merinos olarak imkanlar ölçüsünde her türlü yatırımı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 Van Valisi Münir Karaloğlu ise Merinos’un eğitim konusundaki hassasiyetine değinerek, “Deprem sırasında Merinos’un Van ilimize katkıları büyüktür. Van’a okul yaptırmak için ilk olarak bizleri arayan ve söz veren Merinos firmasıdır. Bugün de ikinci bir okul yapımı için talimat verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.