-Besni’ye 16 Derslikli Fen Lisesi Protokolü İmzalandı
-Besni’ye Halk Eğitim Merkezi Binası veya Kız Öğrenci Yurdu Yapılacak
-Adıyaman’a Mesleki Teknik Lise Yapılacak
-Oyratlı Köyü’ne Sağlık Ocağı Yapılacak

İlçemize yaptıkları öğrenci yurtları, taziye evleri, sağladıkları istihdam olanakları ve eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren Merinos tarafından 16 derslikli Fen Lisesi ile Oyratlı Köyü’ne yapılacak Sağlık Ocağının protokolü imzalandı.

Protokolün imza töreni için Adıyaman’a gelen Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu bu yatırımların yanı sıra 2 müjde daha verdi.

Erdemoğlu, Adıyaman’a Mesleki Teknik Lise yapımı ve Besni’ye Halk Eğitim Merkezi binası veya Kız Öğrenci Yurdundan birisinin yapımını üstlendiklerini açıkladı.

FEN LİSESİ VE SAĞLIK OCAĞI PROTOKOLÜ İMZALANDI

Merinos tarafından yapılacak olan 16 derslikli Fen Lisesi ile Oyratlı Köyünde yapılacak olan Sağlık Ocağı protokolü Valilik Makamında Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu arasında imzalandı.

Gerçekleştirilen protokol imza törenine Besni Kaymakamı Ahmet Gençer, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve Metropol İnşaat Firması yetkilisi Melih Meriç’de hazır bulundu.

VALİ KALKANCI “ERDEMOĞLU HOLDİNG’İN İLİMİZDE HER ALANDA BİR HİZMET MÜHRÜNÜ GÖRMEK MÜMKÜNDÜR.”

İmza töreni esnasında konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, “Erdemoğlu Ailesi toplumsal sorumluluk anlayışıyla ile Besni ilçemize; Fakülte, sağlık ocağı, öğrenci yurtları, taziye evleri yapmış, bunun yanı sıra Besni’ye kurdukları fabrika ile bir çok kişiye iş imkanı sağlamış, verdikleri burslarla, gençlerin eğitim hayatına önemli katkılar yapmışlardır.

Yaptıkları bu yatırımlarla ülkemizde ve Besni'de lokomotif görevi gören Erdemoğlu Ailesi’ne ne kadar teşekkür etsek azdır. Doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren Erdemoğlu Ailesi’nin tüm bireylerine teşekkür ediyorum. Erdemoğlu Holding’in ilimizde her alanda bir hizmet mührünü görmek mümkündür. Ailenin değerli bireyleri, babaları merhum Mehmet Erdemoğlu’nun vasiyeti üzerine kendi gönüllerinden geçtiği için bu hizmetlere devam etmektedirler. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara daha iyi bir şekilde hazırlama ve daha güvenli bir gelecek oluşturma adına Erdemoğlu Ailesi’nin yaptıracağı Fen Lisesi ile Oyratlı Köyünde yapacakları Sağlık Ocağının açılışını da inşallah hep birlikte yaparız. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Onlar bizim iftihar vesilelerimizdir. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı devletimiz ve Adıyamanlı hemşerilerim adına Ali Erdemoğlu’na ve tüm aile bireylerine gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

ALİ ERDEMOĞLU, “TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ VE İŞLETME BÖLÜMLERİMİZ BU YIL ÖĞRENCİ ALACAK”

Eğitim, Sağlık ve sosyal alanda Besni ilçesine çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, “Erdemoğlu Ailesi olarak sosyal sorumluluk kapsamında bu tür yatırımlarımız devam edecektir. 2018-2019 öğrenim yılı başında Besni Mehmet Erdemoğlu Fakültesi hizmete sunulacaktır. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Fakültemiz Tekstil Mühendisliği ve İşletme bölümünden öğrenci alımı yapacaktır.

“BESNİ’YE İKİNCİ BİR FAKÜLTE YAPTIRACAĞIZ”

Daha sonraki yıllar için ise yine Besni'de Adıyaman Üniversitesine bağlı ikinci bir fakülte binası yapmayı düşünüyoruz. Bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemize ve ilimize olan vefa borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Bu ülkede kazandığımız paraları, tekrar bu ülkeye eğitim, sağlık, camii ve hizmet olarak geri veriyoruz. Ülkemize daha faydalı hizmetler yapmak için Erdemoğlu Ailesi olarak elimizden gelen her çabayı sarf edeceğiz.

“ADIYAMAN’A TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YAPTIRACAĞIZ”

Erdemoğlu Holding olarak inşallah 2020 yılında Adıyaman il merkezine bir adet Teknik ve Meslek Lisesi yapmayı düşünüyoruz. Bunlar tamamen bizim içten gelen iyi niyetimizle yapmayı düşündüğümüz eserlerdir. Bu eserlerin yapılması noktasında bizlerin önünü açan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Besni Kaymakamı Ahmet Gençer ise, Besni’ye yaptıkları önemli yatırımlardan dolayı Erdemoğlu ailesinin şahsında Ali Erdemoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 16 derslikli Fen Lisesi ile Oyratlı köyüne yapılacak olan Sağlık Ocağının protokolü Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu arasında imzalandı.

ALİ ERDEMOĞLU FEN LİSESİ

Bugünkü değerle yaklaşık 10 Milyon TL’ye mal olacak okul 16 Deslikli olacak.2020-2021 Eğitim öğretim yıllına yetişmesi planlanan okulda 2 adet kütüphane, spor alanları, laboratuarlar bulunacak. Okulun çevre düzenlemesi de Merinos A.Ş. tarafından yaptırılacak.

Bunun yanı sıra arsa tahsisi gerçekleşirse Halk Eğitim Merkezi binası veya Kız Öğrenci Yurdu yapmayı planlıyoruz.

OYRATLI SAĞLIK OCAĞI

6 Ay içerisinde bitirilmesi planlanan Sağlık Ocağı, 1400 m2 alan üzerine yapılacak. 200 m2 kapalı alana sahip sağlık ocağında Muayene odası, doktor odası, hemşire odası ve laboratuardan oluşacak.

İBRAHİM ERDEMOĞLU ADIYAMAN MESLEKİ TEKNİK LİSESİ

2020 yılında yapılması planlanan İbrahim Erdemoğlu Adıyaman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı standartlarına ve projesine uygun şekilde yapılacak. Adıyaman’a yakışır modern şekilde yapılacak okula “İbrahim Erdemoğlu” ismi verilecek" dedi.

KAYMAKAM GENCER; "ERDEMOĞLU AİLESİNİN YAPMIŞ OLDUĞU HİZMETLERİ GURURLA GÖRME ŞANSIMIZ OLDU"

Erdemoğlu'ndan sonra konuşan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; "Besni'ye geleli yaklaşık 1 yıl oldu. Besni'ye ilk adım attığımız günden itibaren Erdemoğlu Ailesini ve Merinos Şirketlerinin, Besni ve Adıyaman'da yapmış olduğu hizmetleri gururla görme şansımız oldu. Sağolsun Ali Abi, taziye evlerinden sağlık ocaklarına, yurtlardan okullara kadar her alanda, fakir fukara, başı dara düşen kim varsa Ali Abi'nin yanına kadar rahatlıkla karşılığını bulacağını düşünerek gitmekte. Ben böyle bir aile ile tanıştığım için memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Sayın valim de yaptığımız projeleri çok yakından takip ederek destek verdi. El birliği ile Besni'mize Fen Lisesi ve Sağlık evi kazandıracağız. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve özellikle Erdemoğlu Ailesine teşekkür ediyorum" dedi.