Besni’ye ve ülkenin farklı noktalarına eğitim, sağlık ve daha bir çok alanda sayısız eser kazandıran Erdemoğlu Ailesi, Besni’ye FEN Lisesi yapma kararı aldı.

KAYMAKAM GENCER; "16 DERSLİKLİ FEN LİSESİ MERİNOS TARAFINDAN YAPTIRILACAK"

Konuyla  ilgili basın açıklaması yapan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, Besni'nin daha önceki dönemlerde gündeminde olan bir çalışma var. Besni’ye bir Fen Lisesi yapılması konusu hep Besni'nin gündemindeydi. Ama biz bu konuya geçen hafta son noktayı koyduk. Bu yıl içerisinde 16 derslikli bir Fen Lisesi ilçemizde yapılmaya başlanacak. Besni halkına bir müjde vermek istedik. Fen Lisesi'nin yapımını Ali ve İbrahim Erdemoğlu üstlendi. Geçen hafta Gölbaşı Merinos Taziye Evinin açılışı esnasında yaptığımız son konuşmada bu işe son noktayı koyduk.

Yıkılan Endüstri Meslek Lisesinin yerine en kısa zamanda Fen Lisesinin yapımına başlanacak. Şu anda proje çalışmaları başladı. Besni'nin dört gözle beklediği Ali Erdemoğlu Fen Lisesini inşallah en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Ben Merinos'a, Erdemoğlu Ailesine, İbrahim ve Ali Erdemoğlu’na Besni adına, Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığımız adına gönülden teşekkür ediyorum.  

"FEN LİSESİNE  GİTMEK İSTEYEN BAŞARILI ÇOCUKLARIMIZIN BÖLGEDE İLK TERCİH EDECEĞİ OKULUN ALİ ERDEMOĞLU FEN LİSESİ OLMASINI İSTİYORUZ" 

Tabi hayırseverimiz Merinos'un Besni'de, Adıyaman’da ve Türkiye’nin farklı noktalarında çok ciddi hizmetleri, eserleri ve hayırları var. Ama biz bu Fen Lisesinin biraz daha özel bir proje olmasını, Adıyaman bölgesinde fiziki şartları, kalitesi ile adından söz ettirecek çok önemli bir eğitim merkezi olmasını arzu ediyoruz, farklı bir proje olsun istiyoruz. Fen Lisesine gitmek isteyen başarılı çocuklarımızın bölgede ilk tercih edeceği okulun Ali Erdemoğlu Fen Lisesi olmasını istiyoruz. Donanımıyla ve sosyal imkanlarıyla özel bir proje hazırlamanın çabası içerisindeyiz. Klasik lise mantığının ötesine geçmeyi amaçlıyoruz. Tabi detayı da şuanda net değil. Hem Milli Eğitim Müdürümüz ve Ali Bey ile daha da detaylandıracağız. Fen Liselerinin Türkiye'deki örnek çalışmalarını incelemeye başladık. Uygununu seçip inşallah en kısa zamanda temelini hep birlikte atmayı planlıyoruz.

200 KİŞİLİK FEN  LİSESİ ÖĞRENCİ YURDUNU DA AYNI ALANDA YAPMAYI PLANLIYORUZ 

Tabi buradaki 16 derslikli okulun yanında bide yurt binasına ihtiyacımız var. Bunu da büyük oranda çözdük diyebilirim. Aynı alana 200 kişilik Fen Lisesi öğrenci yurdunu da yapmayı planlıyoruz. Yurt ile ilgili de en kısa zamanda olumlu bir haberi kamuoyu ile paylaşacağımızı umut ediyorum.  

KISA SÜRE  İÇERİSİNDE  BESNİ'DE İKİLİ  EĞİTİM YAPAN  HİÇBİR OKUL  KALMAYACAK 

16 derslikli lisenin Besni’ye kazandırılmasıyla birlikte ilçe merkezinde eğitimle ilgili alt yapı sorunlarımız tamamen çözülmüş olacak. Yaklaşık 1 yıl gibi zaman içerisinde ilçe merkezinde ikili eğitim yapan hiçbir okul kalmayacak. Biz Fen Lisesi yapmakla fen lisesine müstakil bir bina kazandırmış oluyoruz. Fen lisesinden boşalacak 32 derslikli binada ise iki imam hatip lisesini toparlayarak birleştirmiş olacağız. En geç üç ay içerisinde okulun temellerinin atılacağı kanaatindeyim. Besni'de hayırseverlerin emeğinin katkısının olduğu kaç yatırım var diye baktığımızda, hayırseverlerimiz 20 eğitim eserini  ya doğrudan yapmış, ya yapımına katkı sağlamış, ya ek bina yapmış, ya da yurdunu yaptırmıştır. Adıyaman genelinde hayırseverlerin yaptığı okul oranlarına bakarsanız, toplamında bu kadar eser çıkmaz. Bu vesile ile Besni'de eğitime yatırım yapan devletimizin yanında bu kutsal sorumluluğa ortak olan tüm hayırseverlerimizi ve iş adamlarımızı bir kez daha hayırla yad etmek istiyorum. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başta olmak üzere, Adıyaman milletvekillerimize, Adıyaman Valimiz Abdullah Erin'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.  

MERİNOS'UN  BESNİ'DE BUGÜNE KADAR YAPTIĞI  HİZMETLERDEN  BAZILARI 

Gülüsüm-İbrahim Erdemoğlu İlköğretim Okulu 6 bin metrekarelik alanda kurulu 720 öğrenci kapasiteli 24 Derslikli İlköğretim Okulu 24 Eylül 2005 7. Besni Eğitim Bayramında Hizmete Açıldı. Servi-Mehmet Erdemoğlu Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu 500 öğrenci kapasiteli olarak 10.04.2002 günü hizmete açıldı. Servi Erdemoğlu Sağlık Ocağı 1600 metrekare alanda kurulu Sağlık Ocağı ve Ana Çocuk Sağlığı, Aile Planlama Merkezi 12 Temmuz 1999 tarihinde hizmete açıldı. Mehmet Erdemoğlu Camii 1996 yılında ibadete açıldı. 2004 yılında Besni Meslek Yüksekokulu Kütüphanesinin oluşturulmasında maddi destekte bulundu. Yenikent bölgesinde bulunan Merinos Kavşağını modern bir görünüme kavuşturdu. Besni’nin çeşitli yerlerine parklar ve yapay şelaleler yaptırdı. Besni Şehir Stadyumunun modern bir tesis haline getirilmesini sağladı. 10 derslikli Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi 21 Eylül 1992 yılında hizmete açıldı. 

EMNİYET  GÜÇLERİNE  DESTEKLERİ 

Besni İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasının onarım ve tadilat çalışmalarını yaptı.  Besni İlçe Emniyet Müdürlüğüne hizmet araçları alımı ile fotokopi makinesi ve bilgisayarlar kazandırdı. 

KIZ ÖĞRENCİ YURDU 

240 öğrenci kapasiteli Merinos Gülsüm Erman Kız Öğrenci Yurdu 21 Eylül 2012 tarihinde hizmete açıldı. 

TAZİYE EVİ 

Yeni Besni Mahallesi Ali Erdemoğlu Taziye Evi 24 Ekim 2011 tarihinde hizmete açıldı. Çat Mahallesi Ali Erdemoğlu Taziye Evi 21 Eylül 2012 tarihinde hizmete açıldı. 

İPLİK FABRİKASI 

Besni Organize Sanayi Bölgesinde 125 Dönüm Üzerine 650 kişinin İstihdam Edileceği İplik Fabrikası Haziran 2014’de Üretime başladı. 

MİMARLIK  FAKÜLTESİ 

Cirit Meydan ve Oyalı Mahalleri üzerinde 750 Dönüm üzerine Kurulu Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temeli 31.05.2014'de atıldı.