Gaziantep Asri Mezarlıktaki aile kabristanında yapılan anma törenine Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu, Mahmut Erdemoğlu, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Vakkas Acar, Köseceli Belediye Başkanı Mehmet Kurtulmuş, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Erdoğan, Şükrü İşitmen, Hüseyin Güner ve Ramazan Durmuş, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Besni İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Besni Belediyesi Meclis Üyeleri Nuri Tuğsuz, İmdat Yıldırım ve Ömer Aydıngüzel, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Besni Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fidan, Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Polat, Beytaş Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Alkan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru, ailesi, çalışanları, yaptırdığı okullarda okuyan öğrenciler ve sevenleri katıldı.

ERDEMOĞLU; "BESNİ'DE ÜNİVERSİTE YAPMA FİKRİNDEN VAZGEÇMEDİK"

Kuran-ı Kerim okunduktan sonra bir öğrenci Mehmet Erdemoğlu ile ilgili yazdığı şiiri okudu. Anma töreninde bir konuşma yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Mehmet Erdemoğlu’nun yaşam ilkelerinden ve insana saygılı olma felsefesinden asla taviz vermeden devam ettiklerini söyledi. Erdemoğlu; "Bize öğrettiğin yaşam ilkelerinden ve insanlara saygılı olma felsefenden asla taviz vermeden görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Yapımına devam ettiğimiz Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesini Adıyaman Üniversitesi Dekan atamadığı için bu yıl açamadık. İnşallah önümüzdeki yıl eğitime açmayı planlıyoruz. Besni'de Üniversite yapma fikrinden vazgeçmedik. Hükümet yetkilileri sıcak bakmasa da biz üniversite yapılması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Ayrıca Gaziantep'te sevgili eşin, hayat arkadaşın, sevgili annemiz adına yapımı devam eden, Gaziantep'in en büyük ve en güzel camisini önümüzdeki yıl tamamlayıp ibadete açacağız. Senin ismini taşıyan vakfımızda üniversitede okuyan öğrencilere verdiğimiz burs sayısı 720 kişiye ulaştı. Ayrıca Gölbaşı'nda senin adına yaptırmış olduğumuz taziye evini Gölbaşı'lı hemşerilerimizin hizmetine açmış bulunuyoruz.

Oğlun Ali Erdemoğlu adına Besni'de Fen Lisesi yaptırma kararı aldık. Prosedürün bitmesini bekliyoruz. Eğer Kaymakamlık hazır derse Mart 2018'de temelini atıp hızlı bir şekilde tamamlayacağız.

Ayrıca Oyratlı köyüne oğlun Ali Erdemoğlu adına bir Sağlık Ocağı yapmayı ve önümüzdeki yıl açmayı planlıyoruz.

Bizler senin çizdiğin ilkelerden sapmadan ilçemize, ilimize, ülkemize ve milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere öğretmiş olduğun felsefede çok çalışarak başarılı olmak zorundayız. Ancak ve ancak başarılı olursak ailemize, akrabalarımıza, hemşerilerimize, ülkemize ve milletimize faydalı olabiliriz.

Başarıya ulaşmak için hak, hukuk ve adalet ilkelerine bağlı kalarak kimseyi incitmeden, zararlığa uğratmadan başarılı olma ilkelerinden taviz vermeden başarıyı yakalama bilincindeyiz. Tüm ailenle bu felsefenden asla taviz vermeden devam edeceğimize and içiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Erdemoğlu Ailesi katılımcılara yemek ikramında bulundu.