Memleketine olan vefa borcunu Adıyaman merkezde 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ile engelliler için 12 derslikli bir okul yaptırarak ödeyecek olan İşadamı Hasan Taşar’ın yaptıracağı iki okulun protokolü Valilik Makamında Vali Abdullah Erin ve Hayırsever İşadamı Hasan Taşar arasından imzalandı.

Valilik Makamında gerçekleştirilen protokole TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcısı Murat Süzen ve İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya katıldı.

Adıyaman merkez Barbaros Mahallesinde 7 Bin 43 metrekare alana inşa edilecek olan 24 derslikli modern İmam Hatip Ortaokulu ile Yeni Sanayi Mahallesinde 3171 metrekare alan üzerine engelliler için yapacağı iki okulun protokolünü imzalayan hayırsever İşadamı Hasan Taşar, “Bugün protokolünü imzalayarak önümüzdeki günlerde inşaatına başlayacağımız bu iki okulla birlikte memleketime olan gönül borcumu yerine getiriyorum.30 yıldır İstanbul’da oturuyorum. Bu geç kalınmış bir karardır. Kısmet bugüneymiş. Hem ülkenin ihtiyacı olan gençliği yetiştirecek iki ilim yuvasını Adıyaman’ımıza kazandırmaktan, hem de bugünlere gelmemde üzerimde büyük hakkı olan memleketime vefa borcumu biraz olsun ödemiş olmaktan mutluluk duyuyorum”dedi.

İşadamı Hasan Taşar’ın yapacağı ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılması planlanan 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulunda 180 kişilik konferans salonu, resim, müzik ve teknoloji tasarım sınıfları, laboratuvarlar, basketbol ve diğer donatılarıyla muazzam bir okul olarak inşa edilecek. Barbaros Mahallesinde 12 derslikli özel eğitime ihtiyacı olan 1. ve 2. kademedeki engelli öğrenciler için yapılacak okulun da modern mimarisi ve sosyal donatılarıyla 80 kişilik olması planlanıyor.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yeni bir bilim ve irfan yuvası kazandırmak için Adıyaman Merkezde yapacağı 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ile 12 derslikli engelliler okulu için hayırsever işadamı Hasan Taşar’a teşekkür eden Vali Abdullah Erin, “İş adamımız Hasan bey, doğduğu ve büyüdüğü toprakları unutmadı ve vefa borcunu ödemek için ilimize iki adet okul kazandırıyor. Hasan beyin aldığı bu kararın diğer işadamlarımıza da örnek olmasını diliyorum. Eğitime ve insana yapılan her yatırımı geleceğe yapılan önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara daha iyi bir şekilde hazırlama ve daha güvenli bir gelecek oluşturma adına Hasan beyin yaptıracağı iki adet okulun açılışını da inşallah hep birlikte yaparız. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iki adet okulun protokolü imzalandı.