Tedavi gördüğü hastanede Beyin iltihaplanması sonucu hayatını kaybeden Besni Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi Müdürü Mahmut Güneş için Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi idareci ve personelleri tarafından anma töreni düzenlendi.

Törene Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Ali Tanrıverdi, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Akdoğan, Merhum Mahmut Güneş'in Ailesi, Okul İdarecileri, öğretmenler, okul personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programında Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Şükrü Karadeniz merhum Mahmut Güneş'in öz geçmişini okudu. Karadeniz; "Mahmut Güneş hocamız 1970 Yılında Şambayat’ta doğdu. Tekel işletme ustası Merhum Ali Güneş ve Sultan Güneş’in üçü kız beş çocuğundan biri olan Mahmut Güneş, İlkokulu Namık Kemal İlkokulunda, Ortaokul ve Lise Eğitimini ise o yıllarda ismi Besni Lisesi olan okulumuzda tamamladı. Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarında Üniversite Eğitimini tamamladıktan sonra 1998 yılında Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesine atandı. 2003 yılında aynı okulda müdür yardımcılığı görevine başladı. 2011 yılında Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde müdür yardımcılığı görevine atandı. 2014’de okulumuzda müdür olarak çalışmaya başladı.  Mahmut Güneş, 1996 yılında eşi Hüsniye Hanım ile evlendi.  Erenşah, Sena ve Beyza isimlerinde üç çocuk babasıydı. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allahtan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Ardından Edebiyat Öğretmeni Faruk Öncel, Eski öğrencisi ve yeni öğretmen arkadaşı Ayşen Uçar Yüksek kendi düşünceleri ile merhum Mahmut Güneş'i anlattı.

Mahmut güneş'in ağabeyi Abdurrahman Güneş’in kardeşine yazdığı mektup ve teşekkür konuşmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Slayt gösterisi izlenildi. merhum Mahmut Güneş'in kullandığı müdür odasına karanfil bırakılması ile program sona erdi.