Stanta el dokuması Kösyanlı halı, kilim ve süs eşyalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca dernek olarak çıkarılan ilk köy gazetesi olan Kızıldağ Gazetesi’nin sayıları ve 2013 yılı için hazırladıkları Tarih ve kültür kokan takvimler görülmeye değerdi. Standı ziyaret eden misafirlere gazete ve takvim dağıtıldı. Standı Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Karakuş ve birçok kurum ziyaret etti.

Stant ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Zekeriya Şahin; “Dernek olarak tabela halinde kalmayı değil üretmeyi amaç edindik. Başkan yardımcımız Sayın Enver Yalçın ve üyelerimizle burada olmamız, gazete ve takvim çıkarıp köy köy kapı kapı dağıtmamız bunun göstergesidir. Kızıldağ’dan Besni’ye ses veriyoruz, bu halka hizmet için bizde varız. Bu temelde Besni’nin kalkınmasına gerçekleştireceğimiz projelerle destek sunacağız. Özellikle kurumlarımızın duyarlılığı aracılığıyla işbirliği içerisinde çalışacağımız bir gerçektir. Standımızda el dokuması, Kösyanlı halı ve süs eşyalarının üretimi yok denecek kadar azdır. Kösyanlı köylerinde halı tezgahları açıp üretime yeniden başlamak için çalışıyoruz. Bu konuda gerekli kurum kuruluşlara çok yakında başvurumuzu yapacağız. Standımıza yoğun ilgi vardı. Bu ilgi bizim için moral ve motivasyondur.

Bu standın açılmasında büyük emeği geçen başta Besni Eğitim Vakfı, Besni Kaymakamlığı, Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Fırat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Korkmaz olmak üzere dernek başkan yardımcıma, yönetim kurulumuza, üyelerimize tüm Kösyanlılar adına teşekkür ederim” dedi.