KOSGEB Adıyaman İl Müdürlüğü ve Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından Besni’de düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dün itibariyle başladı.
Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odasında yapılan mülakata KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Şükrü Mısırlıoğlu, AİLEM-DER Adıyaman İl Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Memet Kasap, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan ve kursiyerler katıldı.



 

62 kişinin başvurduğu uygulamalı girişimcilik kursuna, başvurusu uygun bulunan 30 aday mülakat sonucu seçilerek eğitime kazanmaya hak kazandı. 9 gün sürecek olan kursun bitmesinin ardından kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek. Kursun bitiminden yaklaşık 1 hafta sonra tekrar yapılacak olan mülakatla 2. Kurs başlayacak.

Mülakat sonrasında gazetemize açıklama yapan KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Şükrü Mısırlıoğlu, girişimcilerin, sanayicilerin ve işadamlarının yanında olarak kurumsallaşması ve markalaşması noktasında her daim destek vermekle görevli kurum olduklarını belirterek;

“Besni’de de Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın desteği ile uygulamalı girişimcilik kursumuzu devam ettiriyoruz. Bu noktada Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap’a teşekkür ediyorum. Gerçekten Besni için çok gayretli çalışmalar yapıyorlar. Bizde kendileriyle geldiğimiz günden beri oldukça pozitif diyaloglarla iyi bir sinerji oluşturarak Besni’de neler yapabiliriz konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Tabi bu aşamada Besni İlçe Kaymakamımı Sayın Çağlayan Kaya’nın da gayretli çalışma ve destekleri var. İnşallah ileriki günlerde Besni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Haci Arslan’ın organizasyonunda bir tanıtım toplantısı yapacağız. KOSGEB’in desteklerini ve KOSGEB’ten yararlanma şartlarını anlatacağız. Hedefimiz Besni’de gerek ticaret erbabına, gerekse üretim yapan sanayici kesime KOSGEB’in desteklerini en etkin ve verimli bir şekilde ulaştırmak. Bu noktada kurum olarak merkez ve 8 ilçemize eşit mesafedeyiz. Ancak Besni’nin bir de girişimcilik yönü var. Gerçekten Besni bugüne kadar önemli sanayiciler ve önemli iş adamları yetiştirmiş. Demek ki Besni’nin genetiğinde girişimcilik ruhu çok daha baskın ve etkin. işte bu yapıyı biz KOSGEB’in destekleriyle bütünleştirerek ilçemizde ekonominin ve sanayinin gelişmesi adına neler sunabiliriz, bunları anlatacağız.

Bugün itibari ile Besni ‘de KOSGEB Müdürlüğünün direk sunacağı iki girişimcilik eğitim programına başlıyoruz. Geçen yıl esnaf odamızla yapmıştık. Bundan sonraki süreçte ilçemizden gelen talepleri değerlendirerek ihtiyaçlara karşılık verecek şekilde eğitim programlarını gerçekleştireceğiz. Bu eğitim programları sonunda belge alan girişimcilerimize kendi işlerini kurmaları halinde KOSGEB’in 50 bin liralık hibe desteği uygulanacak. Tabi bununla da kalmayacak. Sabit yatırım desteği noktasında daha geniş kapsamlı makine ekipman ihtiyacı olan girişimcilere 30 ay ödemesiz  %0 faizli, yani faizsiz olmak üzere de 100 bin liralık sabit yatırım desteğinden yararlanmaları noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeni dönemde KOSGEB’in Kobi Gelişim Destek Programı kapsamında imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik 200 bin liralık hibe, 400 bin liralıkta 0 faizli kredi imkanı olmak üzere toplam 600 bin liralık bir destek programını açıklamış bulunmaktayız. Bu programımızın müracaatları 1 Nisan 2016 itibariyle başladı, 6 Mayıs 2016 tarihine kadarda devam edecek. İmalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerimiz mutlaka KOSGEB Müdürlüğüyle irtibata geçsinler. KOBİGEL Destek Programımızdan da Besni’deki yatırımcılarımızın etkin ve verimli şekilde istifadelerini sağlama noktasında biz müdürlük olarak üzerimize düşeni yapacağız. Besnili hemşerilerimizin KOSGEB’in desteklediği sektörlerden birinde iş kurma fikirleri var ise mutlaka eğitim alma imkanı sağlayacağız ve KOSGEB’in desteklerini uygulayacağız” dedi.