Toplam 18 ülkede gıda malzemesi dağıtıldı, iftar sofrası kuruldu.Yardımlaşma ve dayanışmanın, gönül birlikteliğinin doyasıya yaşandığı Ramazan ayında Kızılay, Ortadoğu’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada gıda malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi. Bazı ülkelerde ise iftar sofraları kuruldu. Asya’da Bangladeş, Pakistan ve Kırgızistan’da toplam 20 bin kişi için gıda malzemesi dağıtan Kızılay, Pakistan’da ayrıca iftar sofrası da kurdu. Ortadoğu’da Gazze, Irak, Lübnan ve Kıbrıs’ta 100 bin ihtiyaç sahibine gıda kolisi dağıtıldı. Irak’ta ise iftar programı gerçekleştirildi. Sadece Lübnan’a Kızılay İstanbul Şubesi’nin girişimleriyle 70 ton gıda malzemesi gönderildi.

Balkanlar unutulmadı

Her yıl olduğu gibi Balkanlardaki soydaşlarımız da unutulmadı. Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya ve Arnavutluk’ta 35 bin ihtiyaç sahibine Kızılay ekipleri ve yöneticilerinin katılımıyla gıda malzemesi dağıtıldı. Afrika’nın ise genelinde Ramazan yardım çalışması yapıldı. Nijer, Etiyopya, Çad, Uganda, Sudan ve Kenya’da 100 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına Ramazan yardımları ulaştırıldı. Somali’deki 3 milyon ihtiyaç sahibine gıda malzemesi ulaştıracak olan yardım gemisi ise ülkeye ulaştı. Yakın zamanda Yemen için de benzer bir yardım gemisi yola çıkacak.

Kızılay, 2016 yılında 13 ülkede gerçekleştirdiği gıda kolisi, giyim kolisi dağıtımı ve iftar yemeği organizasyonları ile tahmini olarak toplamda yaklaşık 890 bin ihtiyaç sahibine ulaşmıştı. Yardımların yaklaşık maliyeti ise 1.065.184 dolar olarak gerçekleşmişti.