Kızılay Besni Şube Başkanlığı tarafından ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye gelerek, Besni'ye yerleşen ve burada öğrenimlerine devam etmeye çalışan öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.Kırtasiye malzemeleri pilot okul olarak belirlenen Besni Eğitim Vakfı okulunda gerçekleştirildi.

Kırtasiye dağıtımının ardından açıklama yapan Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan; "Besni'de yaşamlarını sürdüren Suriyeli aileler bize gelerek çocuklarını okula göndermek istediklerini ancak güçlük içinde yaşamlarını sürdüklerini ve kırtasiye malzemelerini karşılayamadıklarını söylediler. Bu çocuklar ağırlıklı olarak Besni Eğitim Vakfı İlkokulunda eğitim hayatına başlayacak.

Araştırmalarımız sonucunda 23 Suriyeli öğrencinin Besni eğitim Vakfı okulunda eğitim hayatına başladıklarını öğrendik. Bizde Kızılay Besni Şubesi olarak bu okuldaki bütün Suriyeli öğrencilerin kırtasiye masraflarının karşılanmasına karar verdik. Ülkemize sığınmış olan bu ailelerin çocuklarının Türk okullarında okuyarak Türk kültürü almalarından dolayı mutlu olmaktayız.

Ayrıca Kızılay Besni Şubesi olarak 15 Temmuz şehit aileleri ve gazilerimiz için bir nebzede olsa acı ve yaralarını dindirebilmek için gerçekleştirilen yardım kampanyasına 1000 TL katkıda bulunduk" dedi.