Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından faaliyetlerini sürdüren Aşçılık Eğitim Merkezi tarafından taziye ve diğer etkinliklerde sürdürülen yemek dağıtım işi daha kapsamlı hale getirildi.
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun talimatıyla hayata geçirilen yeni proje çerçevesinde, TOGEM’de kaydı bulunan yoksul ve kimsesiz yaşlıların evlerine yemek dağıtımına başlanıldı.
Sistematik olarak sürdürülen bu projeyle ilgili bilgi veren TOGEM Koordinatörü Yasemin Delibaş, “Aşçılık Merkezimiz tarafından taziyelere ve çeşitli etkinliklere dağıtılan yemekler halkımızdan büyük beğeni topluyordu. Bu memnuniyetten sonra başkanımızın da talimatıyla TOGEM bünyesinde kaydı bulunan kimsesiz ve yaşlı vatandaşlarımıza yemek dağıtımına başladık. İnşallah şu an sistematik bir şekilde sürdürülen bu projemiz ilerleyen süreçte daha da kapsamlı bir hale gelir” dedi.
TOGEM Aşçılık Merkezi tarafından demokrasi nöbetinde 15 gün boyunca 5 biner kişilik yemek yapılarak, nöbete katılan Adıyamanlılara dağıtıldığını da sözlerine ekleyen Delibaş, “TOGEM Aşçılık Merkezi olarak hem halkımıza birçok alanda hizmet vermeye çalışıyoruz, hem de bünyemizde yetiştirdiğimiz genç kursiyerlerimizi iş sahibi yapıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde bu kurstan mezun olan kursiyerlerimizden bazıları özel şirketlerde aşçı olarak çalışmaya başladı. Amacımız bu şekilde ilimizdeki istihdama katkı sunmak. Bu konuda hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.