Daha önce 27 köye 225 adet çöp konteynırının dağıtıldığı projede temizlik yapılan köy sayısı 66'ya çıkartılırken, çöp konteynırı sayısı ise 575 oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; " Yaşanabilir bir köy hayatı ile sağlıklı çevre oluşturmak amacı ile başlattığımız çalışmaları sürdürüyoruz. Bu yönde yaptığımız çalışmalar neticesinde ilçemize bağlı köylerde kanalizasyon, su, kilitli parke taşı, çocuk parkı ve taziye evleri gibi birçok projeyi gerçekleştirdik ve çalışmalarımız bu yönde devam etmekte. Son olarak ve büyük önem verdiğimiz proje ise,  köylerimizin temizlik sorunu idi. Geçtiğimiz günlerde pilot uygulama ile başlayan proje  kapsamında, ilçemize bağlı 27 köye 225 adet çöp konteynırı dağıtılarak çöplerin toplanmasına başlanmıştı. Bu kapsam daha da genişletilerek, İlk etapta 27 köyümüzde başlanan çalışma, 66 köye çıkarıldı. 350 adet daha çöp konteynırı köylerimize dağıtılarak, konteynır sayısı öncekilerle birlikte toplam 575 oldu. Bunlarla birlikte tüm köylerimizde çöp sorunu ortadan kaldırıldı. 1 çöp arabası ve 3 personel ile köylerimizde temizlik çalışmaları yapılıyor.

Çevre Bakanlığından 1 çöp arabası ile yeni personel alımı için talepte bulunduk. Talebimizin olumlu karşılanması durumunda köylerimizde temizlik işleri 2 koldan yapılmış olacak" dedi.