Her gün sabahın erken saatlerinde inşatlarda çalışmaya giden işçiler, sıcaklıklara aldırış etmeden akşam saatlerine kadar evlerine ekmek götürebilmek için hayatla mücadele ediyorlar.
Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Adıyaman’da hava sıcaklığı 43 derecenin üzerinde seyrederken, inşaatlarda demir büken, kalıp tahtası çakan işçiler sıcaklardan en fazla etkilenenler arasında yer alıyorlar.
Kavurucu sıcakta inşaatlarda çalışan işçiler gazetemize şöyle konuştular; “Öğle saatlerinde sıcakların bastırmasıyla pek çok işçi işe sabahın erken saatlerinde işe gidiyor. Bu sebeple havanın aydınlanmasıyla işimize başlayıp, öğle saatlerinde aşırı sıcakta dinlenmeyi tercih ediyoruz. Tüm olumsuz hava şartlara rağmen işimize devam ediyoruz. Çünkü çoluk çocuğumuza ekmek götürmek zorundayız. Bizler inşaatçılar olarak yazın sıcakta kışın ise soğukta çalışmak zorundayız. Ayrıca bizleri de her vatandaşımız gibi evde bekleyenler var. Bu nedenle yaz, kış demeden çalışarak, yaşam mücadele veriyoruz. Gerçekten Allah bir şekilde kuvvet veriyor. Her şeye rağmen şükrediyoruz.”
Kavurucu sıcakta zor olmasına rağmen ekmek parası için çalışmak zorunda olduklarını söyleyen inşaat işçileri, “Hem sıcağa hem soğuğa göğüs germek zorundayız. Ömrümüz inşaatlarda geçti, çocuklarımızı kimseye muhtaç etmemek için çalışmak zorundayız. Bir şekilde geçimimizi sağlamak için mücadele veriyoruz. Ama ne yapalım, ekmek parası, kimseye muhtaç olmadan helal ekmek kazanmak çok önemli. O nedenle ekmek parası için her türlü zorluğa katlanmak zorundayız. Çalışmak kadar güzel bir şey yok, sıcak ve soğuk bizleri tabi ki olumsuz etkiliyor. Ama bizim işimiz bu, çalışmak zorundayız” şeklinde konuştular. 
Adıyamandabugun