Kamu kurum ve kuruluşlarına sözleşmeli personel alımları yapılıyor. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları Resmi Gazete, Devlet Personel Başkanlığı ve kendi siteleri üzerinden personel alımı yapacaklarına dair duyuru yayımladı. Milyonlarca insanın girdiği KPSS ile kamuya alımların az olması adaylar tarafından tepki çekerken, merkezi atamalardaki kadro sayısının azlığı insanları açıktan alımları takip etmeye zorlamış durumda.  İlanların bazılarında kpss şartı aranırken, bazı personel alımlarında kpss şartı da aranıyor. MSB'nin binlerce yeni personel alımı yapmaya hazırlandığı bu süreçte, Emniyet Genel Müdürlüğü 13 Bin Polis alacak. Adalet Bakanlığı 'nın da ikm alımları konusunda duyurusu bekleniyor.

Türkiye'nin lider memur adayları sitesi kpsscafe.com.tr olarak an itibariyle sözleşmeli personel alımı yapan kurum ve kuruluşları siz değerli ziyaretçilerimiz için derledik. Vakıflar Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Zonguldak İl Özel İdaresi, Erdek Belediye Başkanlığı  , Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı,  Zafer Kalkınma Ajansı gibi kamu kurumları personel ihtiyaçlarının karşılanması için ilan yayımlamış durumda. Personel alımlarına ilişkin tüm detayları aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. 

Bu alımların yanı sıra askeri personel alımları da yapılacak!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan geçtiğimiz haftalarda yayımlanan ilanlarda sözleşmeli askeri personel alımı yapılacağı ve ilgili alımlara dair başvuru sürecinin internet sitesi üzerinden devam edeceği belirtilmişti. Subay ve Astsubay alımları için başvurular Pazartesi günü sona erecek. Uzman erbaş ve sözleşmeli er alımı için başvuru işlemleri ay sonuna kadar devam edecek. MSB bu sene 40 binin üzerinde yeni personel istihdam edeceğini açıklamıştı.

Polis Akademisi Başkanlığı 13 Bin Polis Alımı Yapacak

Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından (www.pa.edu.tr) 5 Eylül'de yayımlanan ilanda önlisans ve lisans mezunu kadın ve erkek 13 bin polis adayı öğrenci alımı yapılacağı belirtilmişti. Başvuru işlemlerine dair tüm gelişmeler www.pa.edu.tr adresi üzerinden takip edilebilecek.

kpsscafe.com.tr