Klimalı, alçak tabanlı ve engelli vatandaşların kullanımına uygun olan minibüsler vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Satın alınan alçak tabanlı minibüslerin engelli vatandaşların da kolay inip binebileceğini belirten Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak minibüslerin klimalı olup son derece konforlu olduğunu söyledi.
Yeni minibüslerin yakın bir süre içerisinde kartlı hizmet sistemine geçeceğini kaydeden Toprak, “Halkımız rahat ve konforlu ulaşımı hak ediyor. Yeni minibüsler yakın bir süre içerisinde kartlı sisteme geçecek. Şuan kartlı sistem aktif değil. Yetkili firma yakın bir süre içerisinde gelip kart sistemini aktif edecekler. Kart sistemi aktif olana kadar minibüslerimiz nakit ücret ile çalışıyor. Ayrıca klimalı olan minibüslerimiz vatandaşlarımızı kışın soğuktan, yazın ise sıcaklardan koruyarak konforlu bir yolculuk yapmalarını sağlayacak. Vatandaşlarımız ulaşım kartlarını nüfus cüzdanı sureti ve bir adet vesikalık fotoğraf ile temin edebilirler. Vatandaşlarımız dilediği kadar yükleme yaparak belediyemize ait minibüslerden faydalanabilirler. Ulaşım kartı alan vatandaşlarımız ulaşım hizmetinden 0.75 TL'ye faydalanabilir. Ulaşım kartı alan 65 yaş üstü vatandaşlarımız ücretsiz ulaşım hizmetinden faydalanırken öğrencilerimiz ise 0.50 TL'ye faydalanabilirler” şeklinde konuştu.
Adıyaman Cihan Haber