Bu işbirliği ile Işık Üniversitesi , IBM uzmanları ile ortak eğitim, akademik araştırma ve inovasyon çalışmaları gerçekleştirecek.

Geleceğin yenilikçi ve girişimci bireylerini yetiştirmek için yapılacak çalışmaları desteklemek amacıyla IBM akademik işbirliği çerçevesinde yazılım, donanım, IBM bulut teknolojileri, eğitim materyalleri ve hizmetleri sağlanacak. Öğrencilerin ve akademik kadronun yeni teknolojileri kullanarak araştırma ve geliştirme projeleri yapmaları desteklenecek.

Işık Üniversitesi ve IBM arasında gerçekleşen bu stratejik işbirliği kapsamında eğitim müfredatının geliştirilmesi, IBM tarafından sağlanacak konuk öğretim görevlisi ve öğrenci danışmanlık desteği ile öğrencilere staj/iş imkânları da yer alıyor.

Dünya Standartlarında Yerel Katkıyı Sağlıyoruz

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay imza törenin ardından “Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi olarak; “İyi İnsan Yetiştirme”misyonunu iyi meslek insanı ve bilim insanı yetiştirmek olarak algıladığımız için öğrencilerimizi bilimsel ve bilişsel düşünce ile donatıp mezun etmek istiyoruz. IBM ile yaptığımız bu işbirliği, son derece gelişmiş bir bilişsel altyapıyı ve Ar-Ge platformunu üniversitemize sunacak. Kampüsümüzde kuracağımız Ar-Ge tesisimiz; gelişen iş fikirlerine ve girişimcilere destek olacak. Bu yüzden heyecanlıyız, mutluyuz. 21. yüzyıla damga vuran “Nesnelerin İnterneti” ve “büyük veri yönetimi” teknolojileri konusunda araştırmalar yapacağız. Bu bilimsel çalışmalar araştırma-geliştirme ve eğitim döngüsü içerisinde devam edecek. Üniversitemizin düsturlarından biri olan dünya standartlarında yerel katkıyı destekleyecek bu adımı IBM ile atmaktan çok mutluyuz. Her iki kuruma ve bu birlikteliğin dokunduğu her noktaya hayırlı olsun.” dedi.

130 yıllık Işık Üniversitesi ve 104 yıllık IBM Yanyana

IBM Türkiye Bulut Ekosistemi Geliştirme Müdürü Jale Akyel “Işık Üniversitesi ile geçmişden gelen ilişkimizi bu proje ile taçlandırmak bizim için mutluluk verici. Bu girişim içinde bulunduğumuz inovasyon ekosistemine katkıda bulunacak. Hedeflerimiz ortak; güncel teknolojiler konusunda öğrencilerin yeni beceriler edinmesini ve girişimcilik ruhu aşılanmasını sağlamak. Ayrıca yenilikçi çalışmalar gerçekleştireceğimiz ve öğrencilerin deneyimlemelerini geliştireceği bir “inkübasyon merkezini” oluşturuyoruz. Özellikle bulut teknolojileri ve endüstriyel bilgilerimizi Işık Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağız. 130 yıllık ve 104 yıllık IBM FMV Işık Üniversitesinin bu birlikteliği hepimize hayırlı olsun.” dedi.