Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Okul Müdür Başyardımcısı İlhami Atmaca, Karikatürist Yazar Ahmet Akif Yağınlı ve TÜGVA Besni Temsilcisi Gökhan Serter katıldı.

Karikatür sergisinin gezilmesinden sonra Ahmet Akil Yağınlı tarafından okuma üzerine öğretmenler ve öğrenciler ile söyleyişi gerçekleştirildi.

Söyleşi de okumanın önemine değinen Yağınlı; "İnsan var olma sürecinden itibaren okuma sürecine girer. Allah’ın insanı yaratmasından sonra öğrenme ve öğretme süreci başlamaktadır. İlk yaratılıştan itibaren kitaplarla muhatap olmuştur."

Peygamberlerin insanları bir bilince çağırdığını ve ilk emrin "Oku" olmasının da bu yönüyle dikkat çekici olduğunu vurgulayan Yağınlı; "Neden okumak diyoruz? Zira okumayan toplum dedikodu üretir. Yaratılışımızın gereği okumaktan söz ediyoruz. Okuyan İnsanlar yobaz olmazlar. Yobaz demek, kendi düşüncesinden başkası bir düşünceye tahammülü olmayan kimsedir" dedi.

Yağınlı'dan sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise; "Aynı zamanda Adıyaman Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Akil hocamızı birbirinden anlamlı bu karikatür çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bilirsiniz, 'Az laf çok iş' diye bir tabir vardır. Biz burada tam anlamıyla bu düşünceyi yaşamaktayız. Ahmet Akil hocamızın her bir karikatürü üzerinde sayfalarca anlam çıkarılabilir. Çocuklarımızın zihnini açıp, düşünme yeteneğini geliştirecek olan bu karikatürlerden azami ölçüde fayda almayı düşünmekteyiz. Bu vesile ile bu anlamlı karikatürlerini öğrencilerimiz ile paylaşımından dolayı Ahmet Akil Yağınlı'ya, öğrencilerimiz ile buluşmasını sağlayan TÜGVA Besni Temsilcisi Gökhan Serter’e teşekkür ediyor, bu anlamlı etkinliklerin devamını diliyorum" dedi.

 Söyleşinin ardından Yağınlı'nın öğrencilere kitaplarını imzalaması ile program sona erdi.