Programa Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İHH İnsani Yardım Vakfı Adıyaman İl Başkanı Fadıl Akkuş, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Erdemoğlu Parkında yapılan iftar programının açılış konuşmasını yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Besni Temsilcisi Beşir İnce; "İHH Asya’daki yetimlerden, Afrika’daki su kuyularına, Londra’daki camiden, Nijer’deki göz hastanesine doğal afetlerden kurtarma ekiplerine dünyanın pek çok yerinde kalıcı eserler vermektedir. İHH’nin özelliklede yetim çocuklara yönelik faaliyetlere ayrı bir yer teşkil etmektedir. Bugün dünyada 400 milyon yetim sokaklarda bulunuyor. Her gün 10 bin çocuk savaş doğal afet hastalık ve benzeri sebeplerle yetim kalmakta her 24 saatte 6 bin yetim çocuk organ mafyasının tuzağına düşmekte, yılda 2,5 milyon çocuk satılmaktadır. İHH 135 ülkede 500 bin yetime dönemsel yaklaşık 68 bin yetime düzenli destek veriyor. Yetim kardeş projesi birçok ülkede devam etmektedir. Çünkü biz biliyoruz ki peygamberimiz de bir yetimdi. Onun için yetimleri en iyi anlayan oydu. Bu konuda kendisinin ve başkasının yetimini himaye eden kimseyle ben cennette yan yana olacağım buyurmaktadır. Duha suresinde rabbim seni yetim bulup barındırmadı mı? buyurarak peygamberin yetim oluşuna parmak basmaktadır.

Dünyada savunmaya ayrılan pay 1.6 trilyon dolar, yüz milyonlarca dolar ise kozmetik ürünlerine, köpek mamalarına ve sigaraya gitmektedir. Eğer sayılan bu rakamın yarısı dünyadaki yoksul ve yetimlere verilse, aç bir insan dahi kalmayacak. Halbuki batılı güçlerin Ortadoğu dediği İslam coğrafyasında yüz milyarlarca dolara satılarak ve yüz milyonlarca dolar illegal örgütlere hibe edilerek bu coğrafyalarda yoksulluğun yetimliğin ve terörizmin etkinliğinin artmasına sebebiyet vermektedir. Müslüman Müslüman’a düşürülmektedir. İşin en hazin tarafı rahman ve rahim sıfatıyla başlayan bir kitaba ismi selamet barış ve esenlik olan bir dine terörizm yaftası takılarak İslam’ın şiddet yanlısı gösterilmesidir. Temennimiz hakkı ve batılı ayırt edip birbirlerinin boynunu vurarak övünen değil insanın akıl barış ve feraset ruhunu kavrayan bir İslam dünyası yetimlerin, yoksulların ve savaşın olmadığı bir dünyamız olsun" dedi.

İnce'den sonra konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Adıyaman İl Başkanı Fadıl Akkuş ise programın yapılmasında emeği geçen ve iftar programına katılan herkese teşekkür etti.