Gazetemizde bir önceki sayımızda manşet haber olarak verdiğimiz “BESNİ BELEDİYE BAŞKANINA ŞOK SORUŞTURMA” haberi ile ilgili Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk sosyal medyadan yaptığı açıklamada gazetemizi “Kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve yönlendirme çabaları gazetecilik etiğine aykırıdır” şeklinde suçlamış.

Başkan Öztürk belge ile ispatlı olayları kelime oyunlarıyla sulandırmaya çalışsa da gerçekler gün gibi ortadadır. Başkan bakanlıktan gönderilen bilirkişinin raporunda aklandığını söylese de aynı rapora yapılan itiraz sonucu Danıştay soruşturma izni vererek kararı hem taraflara, hem de Besni Cumhuriyet Başsavcılığına göndererek başkan ve bazı encümenler ile bazı personeller hakkında soruşturmaya başlanmıştır. Yani daha yeni bir soruşturma.

Yapılan her iki açıklamada, yargı kararlarında kimin eski açıklamadan bahsettiği de apaçık ortadadır. Sayın başkanın aklandığını iddia ettiği konularda verdiği tarihler 2016 yılına ait bilirkişi raporlarıdır. Bizim elimizdeki Danıştay kararı ise "29.03.2018" tarihlidir. Takdir kamuoyunundur.

İddialarla ilgili bahsi geçen konular tarafımızca yapılan bir açıklama olmayıp, tamamen Danıştay 1. Dairesinin kararlarıdır. (Yayınladığımız belgelerde de bu açıkça görülmektedir.)

BİR BELEDİYE BAŞKANI RUHSATSIZ BİNA YAPAR MI?

Danıştay 1. Dairesi’nin soruşturma konusu yaptığı 43 ada 9 Nolu parselde Çocuk Parkı alanına yapıldığı iddia edilen taşınmazın üzerine ruhsatsız olarak 2 bodrum +zemin ve 2 normal kat Kaba inşaatı tamamlanmış 3. Katında kalıbı çakılmış olmasına rağmen halen bina ruhsatı alınmadığı yayınladığımız belgede açıkça görülmektedir.

SAYIN BAŞKANIN BAHSİ GEÇEN ŞİRKETE ORTAK OLDUĞU APAÇIK ORTADADIR

Ayrıca başkan Öztürk’ün resmi kayıtlara, yani Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre (yayınlanan belge de açıkça görülmekte) 28.06.2016 tarihinde hisselerini devrederek ortaklıktan ayrılmıştır. Ancak şirkete ortak olduğu yayınladığımız belgede de açıkça görülmektedir. İnşaatın ruhsatsız olarak devam ettiğini gösteren 27.05.2018 tarihli belgede sayın başkanın bahsi geçen şirkete ortak olduğu apaçık ortadadır. Kaldı ki kamuoyu da başkan Öztürk’ün bu şirkete ortak olup olmadığını çok iyi bilmektedir.

Danıştay’dan sonra İdare Mahkemesi de  yapılan usulsüzlüklere dur dedi.

BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ÖZTÜRK’E 2. ŞOK.

İdare Mahkemesi Yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Adıyaman İdare Mahkemesi yapılan bilirkişi incelemesinin ardından 472 Ada 1 parsel parselde (Tekel Depoları bitişiği) bulunan binalarla ilgili, “Belediye Meclisinin 08.11.2016 tarihli ve 140 sayılı 472 ada 1 parselde değişiklik öngören, yani zemin+5 olan kat sayısını zemin +8’e çıkarması kararının şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatine varılmıştır. Öte yandan dava konusu işlemin uygulanması halinde bilirkişi raporunda ve dosyadan anlaşıldığı üzere plan değişikliği öngörülen 472 ada 1 parselde halen inşaata devam edilmesi ve dava konusu planın iptali halinde müstakbel bina sakinlerinin mağduriyetine sebebiyet verileceği, ayrıca noktasal kat artışı taleplerini teşvik edeceği, bu nedenle de telafisi imkansız zararlar doğuracağı açıktır.

Açıklanan nedenlerle, açıkça hukuka aykırı olan ve uygulanması halinde telefisi güç, zararlara sebebiyet verebilecek nitelikte bulunan dava konusu işlemin, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 4001 sayılı kanunla değişik 27. Maddesi uyarınca teminat aranmaksızın yürütmenin durdurulmasına, kararın tebliğ tarihini izleyen günden 7 gün içinde itiraz yolu açık olmak üzere  03.07.2018 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.” Denildi.

Personelini ve Belediye Meclis Üyelerini Savunan Öztürk'e Soruyoruz?

Açıklamasında gazetemizi bazı belediye personeli ile meclis üyelerini zan altında bırakmakla suçlayan Öztürk, Danıştay ve İdare Mahkemesi'nin hukuka ayıkırı bulduğu hususlarda ortağı olduğun şirket tarafından yapılan inşaatlarla ilgili belediye meclis üyeleri ve belediye personeline bu işlemlerde yanlışlara sürükleyerek asıl kendisi onları zor durumda bırakmış olmuyor mu?

Takdir kamuoyunundur.