Etkinlikler kapsamında Kızılay Besni Şube Başkanlığı ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenlendi. Vatandaşlar ile müftülük personeli kan bağışında bulundu. 2 gün süren kan bağışı kampanyasında vatandaşlarımız ve müftülük personeli toplam 208 ünite kan bağışında bulundu. Kızılay Besni Şube Başkanlığı vatandaşlara lokum ikramında da bulundu.

Kan Bağışı kampanyasının ardından etkinlikler Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Hacı Duran'ın konuşmacı olarak katıldığı “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansla devam etti.

Konferansa Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Memet Kasap, Besni İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ve Kuran­ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Hanifi Damar yaptı.

Daha sonra ilahi korosu sahneye çıkarak birbirinden güzel ilahiler seslendirdi ve anasınıfı öğrencileri hazırladıkları ilahi ve şiirleri okudu.

Dinletilerin ardından kürsüye gelen Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Hacı Duran, “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansını gerçekleştirdi.

Konferansın ardından Kızılay Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan tarafından Besni İlçe Müftüsü Hanifi Damar'a şükran belgesi verildi.

Besnili hayırsever işadamı Abdulkadir Alkan'a ise her yıl verdiği maddi manevi desteklerinden dolayı  İlçe Müftüsü Hanifi Damar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.