Adaylığı hakkında açıklama yapan Besnili hemşerimiz Prof. Dr. Mahmut Özbay; "Üniversitemizin güven derecesi, kurumsal ölçekte güçlü olmasına bağlıdır. Bu güç kaynağı ise bizleriz, yani hepimiziz. Değişik varyantlar uğruna kurumumuzun hırpalanması, üniversitemizin temel ilkelerinin eğilip bükülmesinin zararlarına, bugüne değin hepimiz katlandık ve katlanmaktayız.

Hep birlikte, birbirimizin aktif desteğine en çok ihtiyaç duyduğumuz yeni bir döneme girmekteyiz. Unutmamamız gerekenlerden en önemlisi, saygın bir üniversite olmanın yolu, kuruma özgü evrensel ilkelerin bireysel hesapların üstünde tutulmasıyla mümkün olacağıdır.

Bilmeliyiz ki, gücümüz yaratıcılığımız ile orantılıdır. Sorunları erteleyen, öteleyen yaklaşımlar yıkılarak, bunlara çözümler üreten yeni bir anlayış inşa edilecektir. Bu dönem insan onurunun yüceldiği, emeğin ve alın terinin (özlük haklarının) bayraklaştığı bir dönem olacaktır.

Saygıdeğer meslektaşlarım ve üniversitemizin değerli mensupları; lütfen, bilinçaltımızda oluşan önyargılardan arınalım. Atomun çekirdeğinden daha net ve daha berrak olan aklımızla önümüzü görmeye ve geleceğimizi kurmaya çalışalım.

Yarın, bugünden daha ileri olmalıyız, olmak zorundayız. Bunun için mevcut sorunlarımızı çözebilecek yeni bir sistem kuracağız. Ayrıca, hep birlikte üniversitemizin sıçramalar yapacağı kurumsal yenilikler yaratacağız. Bu iki kulvarı bizler, hep birlikte aynı anda koşacağız.

21. yüzyılın ilk çeyreğinde, 2023 ülke hedeflerini de gözeterek üniversitemizdeki yeni dönemde “Gazi’nin Yeniden Dirilişi” sürecini, öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve yardımcı çalışanlarımızla beraber, hep birlikte el ele, omuz omuza ve gönül gönüle vererek gerçekleştirmek azmi ve dileğiyle, üniversitemizin tüm mensuplarına sevgilerimi ve saygılarımı sunarım" dedi.