Dernek binasında yapılan toplantıya hemşerilerimizin yanı sıra çeşitli meslekten üst düzey bürokrat, emekli hakim, avukat, doktor, mühendis öğretmen ve iş adamı katıldı.

Dernek Başkanı Ahmet Kemal Ferlengez, düzenledikleri toplantının amacının tanışma, kaynaşma, birlik ve beraberlik olduğunu söyleyerek toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Konuklar arasında çok ilginç bir kişi vardı ki, atası 3 asır kadar önce Besni'den başka bir kente göç etmiş olan ailenin torunu Mikdat Besni adındaki hemşerimizin Dernek Başkanı Ahmet Kemal Ferlengez'le sarılıp kucaklaşması dakikalarca alkışlandı.

Toplantıda Türk Sanat Müziği Sanatçısı Hemşerimiz Ali Avni, müzik öğrencisi Murat Sevinç Ferlengez'le birlikte verdikleri konser duygulara tercüman oldu. Solistlere eşlik eden Neyzen Emekli askeri Hakim Atilla Ülkü ile eşi Neyzen Hale Ülkü ve Kanuni Ali Kavuncuoğlu'nun taksim ve şarkıları tüm salonu coşturdu. Rahmetli Nuri Dayıoğlu'nun oğlu ise bağlaması ile duygulu türküler söyleyip, herkesi gözyaşına boğdu.

Daha sonra kendine özgü üslup ve vücut diliyle şair Fikret Kuşçuoğlu ile halk ozanı Pişmani'nin okudukları şiirler ayakta alkışlandı.

Dernek tarafından katılımcılara gara şora, Besni üzümü, Besni bastığı ve kırması ikram edildi.