Esnafın önünü açarak daha güzel hizmetlere imza atmak için aday olduğunu söyleyen Hayati İşitmen; "1999 yılından beri sanayi sitesinde esnaflık yapıyorum. Evli iki çocuk babasıyım ve oto elektrikçiliği ile uğraşmaktayım. Sanayide yeniliklere imza atan bir esnafım. Değerli Besni esnafımızı bizi başkanlığa layık görürse esnafımızın önünü açarak yönetim kurulu ve üyelerimizle birlikte el ele daha güzel hizmetlere imza atacağımız inancındayım.

Adaylık noktasında yönetim kurulundaki arkadaşlarımın ve yakın dostlarımın aday olmam gerektiği noktasında görüş bildirmelerinin ardından aday olmaya karar verdim. 12 yıldır esnaf odasında yönetim kurulu üyesiyim.

Esnaf Odasındaki hedefimiz, odamızı daha aktif ve başarılı bir hale getirmek olacaktır. Diğer STK'lar ile sürekli istişare içerisinde ortak projeler üreterek esnafımıza nasıl daha faydalı olabilirizin gayreti içerisinde olacağız.

Bir çok projemiz var. Allah nasip ederse ve o güne gelirsek projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. Verdiğimiz sözler olacak ve o sözler içinde bir yıl süre isteyeceğiz. Eğer bunları bir yıl içerisinde gerçekleştiremezsek görevi bırakırım. Yeni ruh ve taze kan her zaman için iyidir sloganıyla yola çıktık. Bu duygu ve düşüncelerle diğer aday olacak arkadaşlara başarılar dilerken, Besni esnafımıza da saygı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.