Adıyaman’ın Kahta ilçesinde geçirdiği felçlik nedeni ile eli ve ayağı sürekli titreyen 44 yaşındaki Yunus Mutlu, tedavisinin yapılması ve geçimini sağlamak için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Elleri ve ayakları titreyen Yusuf Mutlu’nun hastalığını atlatması için tedavi olması gerekiyor.
İki yıl önce İstanbul’da bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Yunus Mutlu, geçirdiği felçlik nedeni ile işten ayrılmak zorunda kaldı. Yunus Mutlu, kendi bakımını ve geçimini sağlayamadığı için annesi ile beraber Kahta’ya geri döndü.
Anne İmmihan Mutlu ve Yunus Mutlu, yaşadığı maddi ve manevi sorunlar nedeniyle İstanbul’dan Kahta ilçesine taşınmak zorunda kaldı. Hiçbir geliri olmayan aile, mahalle sakinlerinin ve hayırseverlerin yardımlarıyla yaşamlarını sürdürüyor.
Engelli maaşı almak için heyete giren ancak engel rapor yüzdesi düşük olduğu için engelli maaşı alamayan Yunus Mutlu, “2014’te İstanbul’da bir felçlik geçirdim. Çalışamıyorum ve hiçbir gelirimde yok. Annem kredi çekti şu anda babamdan kalan emekli maaşı da hacizli. Zor geçiniyoruz. Evimiz kira, annem çok yaşlı o bana bakıyor. Tedavi olmak istiyorum. İyileşip bir an önce çalışmak istiyorum. Allah göstermesin annem de ölürse kim bana bakacak. Lütfen yardım edin” dedi.
Komşuların yardımı ile hayatta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Anne İmhan Mutlu, “Emekli maaşım üzerine kredi çektim. Kredinin taksitlerini ödeyemediğimiz için maaşa haciz konuldu. Maaşın büyük bir kısmı da krediye gidiyor. Başka bir gelirimizde yok. Başka gelirimiz olmadığı için kiramızı ödemekte zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
adıyaman cihan haber