Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Salonunda yapılan toplantıda yapılan değerlendirmede, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulunda, aktif ve pasif toplam kayıtlı öğrenci sayısı 1589 kişi  olarak kayda geçildi.

Toplantıda 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı II. Döneminde Açılacak Kurslar olarak;

-I. Dönem Açılan ve 3. Maddenin (b) bendinde zikredilen Mesleki ve Teknik Kursların modül süreleri tamamlandığından dolayı kurslar başarılı bir şekilde bitirilmiş olup aynı türden kurslarımız II. Döneme ilişkin de yeniden planlanmış olup; 13 Şubat 2016 Tarihinden itibaren başlatılacak.

-Alan taraması ve merkezimize yapılan müracaatlar doğrultusunda her düzey ve yaştaki vatandaşlarımıza okuma yazma kurslarının açılmasına devam edilecek.

-I. Dönem başından itibaren planlanan ve özellikle her derece ve türdeki eğitim kurumlarında devam ettirilen Sosyal ve Kültürel kurslarımıza Sömestri Tatili bitimi itibarı ile kaldığı yerden devam edilecek.

Kasaba ve köylerde öncelikli olmak üzere; Halı ve Kilim Dokuma, Arı Yetiştiriciliği, Sürü Yönetimi, Seracılık ve Bahçecilik gibi alanlarda talebeye binaen kursların açılması düşünülüyor.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı II. Döneminde İşbirliği ile Açılması Planlanan Kurslar olarak ise, genel protokoller çerçevesinde;

-Adalet Bakanlığı ile “Denetimli Serbestlik” çerçevesinde Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik ile Okuma-Yazma Kursları

-Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KYK öğrencilerine yönelik Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik Kurslar

Yerel İşbirliği Protokolleri Çerçevesinde;

-İlçe Tarım Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Kurslar

-Okullar Hayat Olsun Projesine dahil bulunan okullar ile Sportif, Sosyal ve Kültürel Kurslar

-İlçe ve Belde Belediyelerimiz ile Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik ve Okuma-Yazma Kursları

(Özellikle Yaz aylarında gençlere ve çocuklara yönelik Yaz Spor ve Kültürel faaliyetler.)

- İŞ-KUR İl Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Kurslar

- Anadolu Sakatlar Derneği ile Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik Kurslar

- İlçe Jandarma Komutanlığı ile er ve er başlara yönelik meslek edindirme kursları

- İlçe Müftülüğü ile Kuran-ı Kerim (Elif Ba) ve Kuran-ı Kerim Tecvitli Okuma kursları (64 saat)

- İlçe Merkezi, kasaba ve köylerimizde kamu kurumları, özel kurumlar, STK’lar ile iş birliği çerçevesinde sosyal kültürel, mesleki ve teknik alanlarda kurslar düzenlenmesi planlanmaktadır.

 7-2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin planlanması:

-Besni Merkez mahalle, belde ve köy muhtarları ile Halk Eğitim Merkezi faaliyetlerini tanıtma toplantısı

- Besni Halk Eğitim Merkezi idareci, öğretmen ve usta öğreticilerine “İşçi Sağlığı ve iş Güvenliği” konulu seminer

- Besni Halk Eğitim Merkezinde yıl boyunca açılan mesleki ve teknik kurslarda hazırlanan ürünlerden müteşekkil yılsonu sergisi

- İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor müsabakaları (Dönem içerisinde belli tarihlerde yapıldı, yapılıyor)

-STK’lar, Özel ve Kamu Kurum ve kuruluşları ile işbirliği çerçevesinde seminer ve konferanslar düzenlenmesi planlanmaktadır.

Besni Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhammed E. Arslan, gündem maddelerini ve komisyonun görevlerini okuduktan sonra 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı I.Dönem açılan kurslar, türleri, açılan kurs sayıları, katılan erkek ve kadınların sayılarını sunum halinde komisyona sundu. Açık Öğretim Ortaokul, Lise ve Mesleki Açık Liselerinin çalışma takvimi ile ilgili bilgi verdi. Açılması planlanan kurslarda en büyük sıkıntının kendini geliştirmiş, açılan kursları verebilecek kapasitede usta öğreticilerin olmaması ve mekan sıkıntılarını olduğu belirtti. Besni genelinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında YGS-LYS kurslarının açılacağı, bu kurslar hakkında öğrenci ve velilerin bilgilendirilmesi gerektiğini, bunun ise diğer kurumlarla iş birliği içinde halka duyurulmasının sağlanması amacıyla Besni merkezde bulunan dijital billboardda 1-2 dakikalık sunum yapılması gerektiğini, aynı şekilde dijital billboardın 5-10 dakikasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bünyesinde yer alan Okul ve Kurumlar için ayrılması gerektiğini söyledi.

Son olarak konuşan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; "Bu toplantı sadece Halk Eğitimi Merkezinin faaliyetlerinin paylaşıldığı bir toplantı değil, tüm kurum ve kuruluşların bu toplantıda iş birliği için neler yapabilecekleri üzerinde durulması gerekiyor. Bu kapsamda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne, Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yaz tatilinde 700 öğrenciye Kuran-ı Kerim Eğitimi veren Hayrat Vakfına, tüm çalışmalarda iş birliği yapan kamu kurum/kuruluşlarına, toplantıya katılan tüm okul ve kurum müdürlerimize teşekkür ederim" dedi.