Yeni eğitim öğretim yılı başlangıcı nedeniyle düzenlenen konferansa Adıyaman Üniversitesi rektör yardımcıları, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ile öğretim üyeleri katıldı.

Yaptığı konuşmada eğitimin yeryüzündeki en önemli ve ciddi iş olduğunu belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü entelektüel bir insan ve akademisyen olarak en büyük sorumluluğun geleceğin garantisi olan ve belirli bir süreliğine, geleceği inşa etme adına emanet edilen gençleri günün gerekleri doğrultusunda en yeni bilgi ve yeterlilikle donatmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gönüllü Adıyaman Üniversitesi bölümlerinden mezun olan öğrencilerin, mezun olduktan sonra en yüksek mesleki ehliyete sahip olma ile beraber, onurlu, dürüst ve vatanperver olmaları, ülkemize ve millete katkı sunmalarının üniversitemiz çatısı altında aldıkları eğitime bağlı olduğunun üzerinde durarak sadece derse girip ders anlatıp çıkmakla sorumluluğun yerine getirilmiş olmayacağına vurgu yaptı. Adıyaman’ımıza karşı sorumlukların da yerine getirileceğini dile getiren Prof. Dr. GÖNÜLLÜ şöyle konuştu: “Bilim insanlığa fayda verdiği ölçüde anlamlıdır. Bu bakımdan ilk dönemimde de ifade ettiğim gibi öncelikle güzel Adıyaman’ımızdan başlamak üzere ülkemiz ve insanlığın faydası için proje ve araştırmalar yapacağız. Öncelikle bulunduğumuz Adıyaman şehrine karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Daha sonra ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve daha müreffeh bir toplum olması için de araştırmalar yapmak zorunda olduğumuzun bilincinde olacağız. Her geçen gün hızla ilerleyen dünyada ülkemizin daha saygın bir mevkide durabilmesi bakımından bu önemlidir. Bu ülkenin vatandaşı olmanın bir gerekliliğidir. Malumunuz 2016 yılı Üniversitemizin 10. kuruluş yılıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek feraseti ile ülkemize hediye ettiği Üniversitemiz 2006 yılında kurulmuştu. Bugün ülkemizin akademik camiasında adından gururla söz ettiren, akademik ve idari personeli, öğrenci sayısı, ön lisans ve lisansüstü eğitimleri ama en önemlisi akademik hayata sunduğu katkılarıyla Adıyaman Üniversitesi geleceğe dair ümitlerin adresi olmaya devam edecektir. Üniversitemizin 10. kuruluş yıl dönümünü ilmi ve kültürel etkinliklerle kutlayacağız. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.”

Konferansın ardından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, üniversite rektör yardımcıları, dekan ve müdürlerin katılımı ile toplantı yaptı. Toplantıda yeni eğitim öğretim yılında yapılacak işler idari yönden değerlendirildi.