Gönüllü, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olarak kabul edilen 212 sayılı kanunun 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaktadır.

Demokrasi ve fikir özgürlüğünün en önemli araçlarından biri olan basın, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi anlamında büyük bir görev üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru ve dürüst haber vermeyi, tarafsızlığı, objektifliği, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olmak ve ülkemiz değerlerini gözetmek gibi erdemleri şiar edinen medya organları halkımız tarafından takdirle takip edilmekte ve kamu kurumlarınca itibar görmektedir.

Bu medya organlarının varlığı, ülkemiz ve milletimizin demokrasi kültürünün gelişmesi açısından kaynaklardan biri olabilir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Adıyaman'ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, gerek tehlikelerle dolu iş ortamı ve gerekse ekonomik bin bir meşakkatlere rağmen toplum için pozitif faydalar sağlamak için yaptıkları saygın görevleri gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden dürüst ve yetkin basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın emekçilerine selam ve muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.