Ülkenin değişik yerlerinde okul, yurt, sağlık ocağı, taziye evi, cami ve fakülte gibi sayısız projeye imza atan Merinos, son olarak Gölbaşı'nda yaptırdığı Mehmet Erdemoğlu Taziye Evi'nin yapımı tamamlanarak düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.Açılışa Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Adıyaman İl Genel Meclis Üyeleri H. Ömer Şahin ve Aydın Arslan, Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Adnan Yüksel, MUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü İşitmen, Yeni Besni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Besni Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Polat, Besni İlçe Özel İdare Müdür Vekili Hüseyin Yüksel, Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kasap, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Besni Troisdorf Dernek Başkanı Musa Karakuş, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, Besni Spor Kulüp Başkanı Mehmet Fidan, AİLEM-DER Adıyaman İl Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Soydan Doğru, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ÖZDEMİR; "GÖLBAŞI'NDA 11'İNCİ VE EN KAPSAMLI TAZİYE VE KÜLTÜR EVİMİZ MEHMET ERDEMOĞLU TAZİYE EVİ OLACAK"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Açılışta ilk olarak söz alan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir; "Gölbaşı Besni'ye bağlı bir köy iken, 1958 yılında 700 nüfus ile belediye ve ilçe olmuş bir yerleşim birimidir. Önemli bir karayolu ve demir yolu güzergahında olması, 3 göle sahip bulunması, çok güzel bir coğrafya ve iklime sahip olması devletimizin ve mahalli idarelerin çabaları ile bugün Adıyaman’ın merkez nüfusu 30 bini aşmış ikinci büyük ilçesi vede bize göre en güzel ilçesi durumuna gelmiştir. Gölbaşı için bizim hedefimiz kendi istihdam ihtiyacına yetecek kadar sanayi ve bölgeye hitap edecek bir turizm oluşturulmasıdır. Adıyaman için nasıl huzurun başkenti deniliyorsa kozmopolitik bir nüfus ve sosyolojik bir yapıya sahip olmasına rağmen Gölbaşı Adıyaman’ın en huzurlu bölgesidir. Gölbaşı ilimiz içerisinde eğitim düzeyi en yüksek olan ilçedir. Eğitim-öğretimde bu grafik her geçen gün daha da yükseklere çıkmaktadır. Hedefimiz ve beklentimiz bu grafiği Türkiye genelinde önemli yerlere getirmektir. Bu açıdan da biz yöneticiler daha çok çalışmak kaliteyi daha da yükseltmek zorundayız. Bizim geniş tarım alanlarımız ve zengin iş adamlarımız maalesef yoktur. Ama çalışkan, muhlis, asgari müştereklerde birleşmesini bilen milli ve manevi duygularına bağlı bir halkımız vardır.

Gölbaşı'nda 11'inci ve en kapsamlı taziye ve kültür evimiz ise şuan açılışını yapacağımız Mehmet Erdemoğlu taziye evi olacak. Mehmet Erdemoğlu taziye evi bölgemizin yetiştirdiği medarı iftiharımız hayırseverliği insani meziyetleri ve Alicenaplığı ile gönüllere taht kuran değerli iş adamı saygıdeğer insan Ali Erdemoğlu beyefendi tarafından yaptırılmıştır. Kendilerine şahsım, kurumum ve halkım adına şükranlarımı minnetlerimi arz ediyorum. Değerli büyüğümüz merhum Mehmet Erdemoğlu beyefendiye de yüce Allahtan rahmet diliyorum. Bu önemli hizmetin Gölbaşı için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Özellikle bu önemli yatırımın imkan sahibi olanlara ve değerli iş adamlarına da örnek teşkil etmesini yüce Allahtan niyaz ediyor, Mehmet Erdemoğlu taziye ve kültür evinin Gölbaşı’na hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ERDEMOĞLU; " RAHMETLİ BABAMIZIN AÇTIĞI YOLDA GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ ORANDA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Özdemir'den sonra konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu; "Gölbaşı daha önce Besni'ye bağlı bir belde görevini yapıyordu. Şunu bilmenizi isterim, rahmetli babamın dedesi eski adıyla Pavralı köylüdür, yeni adıyla Harmanlı'dır. Yani bizim bir kuşağımız da buradan gelmektedir. Bundan dolayıdır ki Besni ile Gölbaşı her zaman kardeş şehir olmuş, kardeş ilçe olmuş, birlik ve beraberliğini devam ettirmiş ve bundan sonrada artarak inşallah devam edecektir. Bizler yüce rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Bizlere böyle güzel eserleri yapmayı nasip eylediği için ona ne kadar şükretsek, ne kadar hürmet etsek, ne kadar saygı göstersek azdır. Rahmetli babamızın açtığı yolda bize bir tek önerisi ve tavsiyesi, yaşadığınız müddetçe, gücünüz yettiği müddetçe bölgenize, ülkenize, milletinize ve devletinize hizmet edeceksiniz demişti. Biz bu yolda gücümüzün yettiği oranda çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

VALİ ERİN; "ERDEMOĞLU AİLESİ BU ZAMANA KADAR KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMEDİLER"

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise; "Hayattayken tanışma fırsatı bulmamakla beraber Adıyaman’a geldiğimden beri aziz hatırasını Adıyaman ve ilçelerinin her tarafında görmekten bahtiyarlık duyduğum Mehmet Amcaya Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Onun geride bıraktıkları var. Mehmet amcaya şöyle seslenmek istiyorum, idealleri uğruna yaşadığına inandığım idealist hayırsever bir insan. Sen öbür tarafta ebedi hayatta yaptığın bütün hayırların hiçbir tarihi eserin sonsuza kadar peşini bırakmayacağına inanıyoruz. Ona göre de öbür tarafta cenabı Allah'ın rahmetiyle merhametiyle muamele olunacağından zerre kadar şüphemiz yok. Sen rahat uyu, bu dünyada ideallerin uğruna mücadele ettin. Geride bıraktığın çok muhterem annemiz ve çocukların ideallerini yaşatmak için harfiyen talimatlarına ve felsefene sadıklar ve ellerinden geldiğince Adıyaman ve Türkiye'nin değişik yerlerinde tatbik etme gayreti içerisindeler. Sana ne mutlu ki böyle evlatlar yetiştirdin. Memlekete millete faydalı, istihdam sağlayan, ekmek sağlayan, aş sağlayan evlatlar yetiştirdin. Üretim, istihdam daha çok kişiye ekmek ve aş sağlarken, öbür taraftan da kazançlarının büyük bir bölümünü memleketin ihtiyacı olan alanlara yönlendiren ve hemen her sene bugün burada açılışını yapacağımız tesis gibi onlarca tesisin açılışını yaparak bu halkın ve milletin hizmetine sunuyorlar. Hepinizin huzurunda Erdemoğlu Ailesine Adıyaman adına, devletim ve milletim adına gönülden şükranlarımı, minnet duygularımı ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Erdemoğlu Ailesi, yakında Besni'de devam eden üniversiteye kazandıracakları fakültenin yanında, merkezde de buna benzer bir taziye ve kültür evinin temelini atacaklar. Biz onlara yetişemiyoruz, talep onlardan geliyor ve sıkıştığımız her an telefonla da olsa Ali ve İbrahim Beyi arayıp şunu da yapabilir misiniz dediğimizde, ne benden önceki valiler, ne de benim zamanımda hiçbirisine yok demediler ve geri çevirmediler. Allah bu sorumluluk bilincini, sosyal sorumluluk anlayışını Adıyamanlı ve memleketimizin diğer zenginlerinin de zihnine ve kalplerine kazısın" dedi.

VALİ ERİN'DEN ADIYAMAN VE İLÇELERİNE OKUL YAPIMI ÇAĞRISI

100'e yakın yeni okul yapmak durumunda olduklarını da söyleyen Vali Erin; "Eğitim öğretim alanına katkı yapan Erdemoğlu Ailesi dışında sayabileceğim bir tek hayırseverimiz var. Çeşitli vesilelerle yaptığım çağrıya bugün bu hayırlı törende tekrar Adıyaman'da yetişip bu topraklarda büyümüş ve Adıyaman dışında diğer illere giderek oralarda zengin olmuş Adıyamanlı hemşerilerimin hepsinin Adıyaman’a eğitim başta olmak üzere her alanda yatırım yapmaya davet ediyorum. Gelin sizde Adıyaman’a, Gölbaşı’na, Kahta’ya, Besni’ye birer okul yapın, birer taziye evi yapın, birer Sadakay-i Cariye yapın ki o Sadaka-i Cariye ebediyete intikal ettiğinizde sevap hanenize otomatik olarak sevap yazsın. Gelin bu çocuklarımızı sabahın 6'sında küçücük minicik çocuklarımızı okula göndermek durumunda ve zorunda kalmamak için daha çok yatırım yapın ve devletin bu konudaki duyarlılığına sizlerde katkı verin" dedi.

Konuşmaların ardından Taziye Evinin yapımından dolayı Erdemoğlu Ailesi'ne plaket verildi. Ayrıca Gölbaşı Belediye Meclis kararıyla Taziye Evi'nin bulunduğu caddeye Ali Erdemoğlu'nun ismi verildi. Daha sonra dualar okunarak kurbanlar kesildi. Protokol ve davetliler açılışı gerçekleştirilen Gölbaşı Mehmet Erdemoğlu taziye evini gezdi.