Tarım sektöründe yaşanan yeniliklerin görülmesi ve çiftçilere yeni ufuklar kazandırılması amacıyla Medya Trend organizasyon firması tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Gıda-Tarım ve Hayvancılık Fuarı,vatandaşlardan ve çiftçilerden yoğun bir ilgi görüyor.

Dün Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ait Fuar ve Kongre Merkezinde yoğun bir katılımla açılan 3. Gıda-Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl da üreticiler ve vatandaşlardan yoğun bir ilgi görüyor.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan’la birlikte tarım ürünleri ve tarım aletlerinin yer aldığı fuarı gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı. 

Tarım sektörü temsilcileri ve çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği tarım fuarını gezen Vali Nurullah Naci Kalkancı, fuarın ve sergilenen teknolojik alet ve ekipmanların çiftçilere yeni ufuklar kazandıracağını belirterek, “Bilindiği gibi ilimiz ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanmaktadır. Öncelikle bir tarım kenti olan Adıyaman'da çiftçilerimizin tarım sektöründe yaşanan yenilikleri görmesi açısından bu tür fuarlar büyük önem teşkil etmektedir. Böyle fuarlar tarımımızın gelişmesinde ve ürün kalitesinin artırılmasında büyük bir öneme sahiptir”dedi.