Basın kuruluşlarının, kamuoyunun bilgilendirilmesi görevini yerine getirirken yönetilenler adına yönetenleri denetlediğini ve yapıcı eleştiriler yönelterek toplumsal huzur ve barışın tesisinde önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Başkan Erdoğan, dünyanın en meşakkatli ve özveri isteyen mesleklerinin başında gazeteciliğin geldiğini söyledi.

Gazetecilerin mesai mefhumu gözetmeden feragatle ekmeğinin peşinden koşarak kutsal bir görevi yerine getirdiğini ifade eden AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, gazetecilerin ülke ve dünya gündemine ilişkin takipleri ve kamuoyunu bilgilendirme emeklerinin takdire şayan olduğunu kaydetti.

Son yıllarda Adıyaman basının çok iyi yerlere geldiğini belirten Erdoğan; “İlimizde ulusal yayın yapan televizyon, günlük yayın yapan gazeteler, haftalık gazeteler, internet siteleri , günlük yayın yapan radyolar ilimizde çok önemli bir görevi ifa etmekteler. Milletimizin haber alma hakkı adına fedakarlıkla gecesini gündüzüne katıp, demokrasinin ve devletinin yanında saf tutarak mesleğini icra eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim." Şeklinde konuştu.