FETÖ terör örgütünün Adıyaman’da ki sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Adıyaman Kadınlarını Kalkındırma Derneği, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatıldı.
Yaklaşık iki ay önce kararname ile kapatılan 6 okul, 2 vakıf ve 11 dernek içerisinde bulunan Adıyaman Kadınlarını Kalkındırma Derneği’nin, Dernekler Müdürlüğü’nde kayıtlı adresinin resmi kurum olduğu ortaya çıktı.
Adıyaman Kadınlarını Kalkındırma Derneği’nin adresinin Adıyaman merkez İmamağa Mahallesi’nde bulunan Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Adıyaman Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) olduğu ortaya çıktı. Adıyaman Kadınlarını Kalkındırma Derneği yetkilileri Derneğin adresi olarak ÇATOM’un bulunduğu adresi gösterdi.
Kararname kapsamında kapatılması gereken derneğin adresine polisnezaretinde giden görevliler, ÇATOM binasını karşılarında görünce şaşırdılar. Görevliler, gösterilen adres doğrultusunda ÇATOM’un kapısını mühürlemek zorunda kaldı.
Kursiyerler ve usta öğreticiler mağdur edildi
2014 yılında Adıyaman Valiliği tarafından yaptırılan iki katlı bina, Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na Adıyaman Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) olarak tahsis edildi. 2015 yılında yaklaşık 30 usta öğretici tarafından 450-500 kursiyere çeşitli konularda kurs verildi. ÇATOM’da geçen yıl biçki, dikiş, nakış, okul öncesi, el sanatları, giyim ve çeyiz ürünleri kursları başta olmak üzere açılan kurslarda kadınlar hem meslek öğrendi hem de ev ekonomilerine katkı sağladı.
Kapısına mühür vurulan ÇATOM’un bu yıl açılamaması nedeniyle kurslar başlamadı. FETÖ’nün derneği nedeniyle usta öğreticiler istihdam edilemezken, kursiyerlerde hem meslek öğrenemedi hem de ekonomik gelir elde edemedi.
Yetkililer ise mühürlenen bina ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde ÇATOM’u açmayı planladıklarını ifade ettiler.