Geçtiğimiz günlerde Besni kamuoyunu meşgul eden ve Erdemoğlu Ailesi’nin sert tepkisine neden olan Beton Santralinin iptal edilmesinin ardından yaşanan olumlu gelişmeler üzerine fakülte inşaatında çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Merinos Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu; “Kamu oyununda bildiği üzere 2014 yılı Haziran ayında temelini attığımız fakülte binasının yanına beton santrali yapılması kararı alınmıştı. Fakültenin faaliyete geçmesi ile hem gürültü kirliliğine, hem de çevre kirliliğine yol açacak ve eğitimi sekteye uğratacak olan bu durumu kabullenmemiz mümkün değildi. Bu gelişmeler üzerine bizde Erdemoğlu Ailesi olarak inşaatı durdurma kararı aldık. Bu kararın ardından Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Ak Parti Meclis Başkan Vekili Sayın Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekili Sayın Adnan Boynukara konuyu bizzat yakından takip ederek bizimle ve ilgili firma ile irtibata geçtiler. Yapılan görüşmelerin neticesinde Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş bizleri arayarak beton santralinin iptal edildiğini söyledi.

Bununla birlikte Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekili Sayın Adnan Boynukara’da konuyu yakından takip ettiler ve sorunun çözümüne büyük katkı sundular.

 Burada ayrıca teşekkür etmek istediğim bir kesim daha var. Besni halkı ile Besnili STK’lar büyük bir özveri gösterdiler. Besni Eğitimine ve Besni’nin geleceğine sekte vuracak bu hatadan dönülmesinde büyük pay sahibi oldular.

Bu nedenle başta; Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş olmak üzere Ak Parti Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Ahmet Aydın’a, Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Adnan Boynukara’ya Besnili STK’lara, Besni halkına ve bu olayı gündeme taşıyan basınımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Besni’ye yıllardan beri hizmet ettiklerini ve onlarca cami, taziye evi, okul, yurt ve pansiyon gibi yatırımlar yaptıklarını da dile getiren Erdemoğlu; “Babamız Mehmet Erdemoğlu’nun bize emanet ettiği bu bayrağı daha da yukarılara taşımak adına Besni’mize olan hizmetlerimiz artarak devem edecektir” dedi.