Parti binasında gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, AK Parti Belde Belediye Başkanları İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, STK Temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

BU MİLLETE VEREMEYECEĞİMİZ BİR HESABIMIZ OLMAMIŞTIR

Türkiye'nin yeni anayasa ile kalıcı istikrara kavuşacağını söyleyen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve 23-24. Dönem Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan; "İnandığımız değerler uğruna bize emanet edilen verilen görevleri en güzel şekilde yapabilmeliyiz. Hamdolsun elimizden geldiği kadar her görevi Türkiye’nin her tarafında ne varsa nasıl yapabiliriz bunun için bir çalışma sergiliyoruz. Tabi yerel yönetimler gerçekten önemli. Yaklaşık 8-9 aydır genel merkezdeyiz. Kurucu genel başkanımızın da siyaset yerelden başlar, kalkınma yerelden başlar sözünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Geriye dönüp baktığımızda hamdolsun sizlerin ve Ak Parti sayesinde ekibimizle ve arkadaşlarımızla bu partinin her kademesinde görev alsın almasın, gönlünü bu davaya veren bütün kardeşlerimizle birlikte çalıştık. Hamdolsun güzel eserler ortaya koymuşuz. Bu iftihar edilecek bir vesile. En önemli olan güzel şeyler güzel hatıralar bırakabilmek. Elhamdülillah bu millete veremeyeceğimiz bir hesabımız olmamıştır. Tüyü bitmemiş yetimin ne malında gözümüz olmuş, nede boğazımızdan bir kuruş geçmiş. Belki her seçimde bir evimizi, bir arsamızı sattık, helali hoş olsun. Nasıl evim olacak diye uğraşmadım, garibana fakire fukaraya nasıl ev yaparım diye uğraştım. Bu benim için iftihar edilecek en önemli meselelerden birisidir. Ak Partinin ruhu düşüncesi felsefesi bunu bize öğretti. bizde arkadaşlarımızla beraber bu memlekete hizmet edelim, tüyü bitmemiş yetimin hakkını müdafaa edelim diye gayret ediyoruz. 

YANLIŞ YAPILIRSA GÜNÜ GELİR SİZİ BULUR

Yerel yönetimler Ak Partide en hızlı çalışan bölümlerden bir tanesi. Bizim belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz de çok daha dikkat etmeliler. Biz hep söylüyoruz, bir bu millete hesap vereceğiz, iki Allah’a hesap vereceğiz. O zaman yanlış yapmamalıyız. Ama ben nasıl olsa Ak Partiliyim, yanlış yapma lüksüm var derse, bilsin ki buna karşı çıkacak olan yine Ak Partidir. Ak Partili bir yerel yönetici daha çok dikkat etmeli, yanlış yapmamalı diye düşünürüz. İmarda zaman aşımı diye bir şey yok. Yanlış yapılırsa günü gelir sizi bulur.

BAŞKANI HALK SEÇSİN, 5 YILDA BİR SEÇİM OLSUN, ÜLKEYE İSTİKRAR GELSİN

Dünyada başkanlık, yarı başkanlık ve parlamenter sistem de var. Türkiye olarak bu sisteme neden ihtiyaç duyduk? Biz istikrar istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kurulalı 95 yıl olmuş. 95 yılda 65 hükümet gelmiş. Hükümet kurmada istikrarsızlık oluyor. Onun için bu sisteme ihtiyacımız var. Şu an 4 yılda bir seçim oluyor. Önerilen sistemde 5 yılda bir olacak. Şu an Cumhurbaşkanını halk seçiyor. Başkanı halk seçsin, 5 yılda bir seçim olsun, ülkeye istikrar gelsin. Hükümet olmazsa, hükümetlerin kurulması gecikirse, zayıf hükümet olursa bir tarafta ülkeyi bende yönetirim diyen bir vesayet anlayışı var. Temel hedef siyası istikrar olsun, belirsizlik olmasın, hukuki olarak bu sistem çift başlılığa son veriyor. Ekonomik olarak yaşanılan sıkıntılar daha fazla. Sistemde ekonomik olarak büyüme hızlı olacak, enflasyon daha düşük olacak, faiz düşük olacak. Güçlü hükümetler olursa yatırım, üretim, istihdam, aş ve iş daha fazla olacak.

Yeni sisteme geçmemizin ardından bir daha bugüne kadar yaşanan sıkıntıları yaşamayacağız. Çok hızlı hareket eden bir hükümetimiz olacak. Terör, iç ve dış politika ve ekonomi konularında süratle kararlar alan bir Türkiye inşa edilecek.

ÜLKEMİZİN BÜYÜMESİ ADINA, İŞ VE AŞ ADINA EVET DEMEK ZORUNDAYIZ

Yeni sistemle birlikte 600 milletvekili sayısına çıkıyoruz. 18 yaşına gelen herkes seçebiliyor. Seçilme yaşını da 18'e getiriyoruz. 18-24 yaş aralığındaki gençlerimize güveniyoruz. Kendilerini yetiştirmeliler, eğitim anlamında biz daha güzel alt yapı hazırlamalıyız. Fatih'in torunları bu ülkeyi nasıl yönetebilirizin gayreti ve heyecanında olsunlar. 50'ye yakın ülkede bu sistem var, bizim ülkemizde neden olmasın? Siyasi liderler parlementer sistemde bu memleketin başında yıllardır durdular. Bizim getirdiğimiz sistemde ise 5+5 yıl. Ondan sonra bir başkası geçsin. Sistem devam edecek. Etmezse 1 yılda 1.5 yılda hükümetler kurulur, yapacağınız planlama ve çalışmaları uygulamanız ve elde edeceğiniz verimleri elde edemezsiniz. Bu sistemin zamanımıydı? Çok geç kalmışız. 90-95 yıldır ses çıkartmamışız. Dışarıdakiler, içerdekiler bu millete ne yapabiliriz, nasıl kafasına vurabiliriz demişler. Şimdi ayağımıza, ellerimize, kollarımıza bağlanan zincirleri kırıp, Türkiye ecdadına, milletine, medeniyetine ve geleceğine yakışır bir ülke olmalı. Yeni gelecek evlatlarımıza daha büyük bir medeniyet, daha büyük bir Türkiye bırakmalıyız gayreti içerisinde olan bir anlayış sergilenmeli. Biz bunları derken birileri farklı bir anlayış içerisinde. Biz bunlara cevabımızı sandıkta evet diyerek vermeliyiz. Ülkemizin büyümesi için, ekonomik olarak büyümemiz, söz sahibi olmamız adına, iş ve aş adına evet demek zorundayız.

BÜYÜK ORANDA EVET ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ

Onun için sizlerden özellikle ricamız 16 Nisan'da inşallah Türkiye'de büyük bir ümit ve heyecanla büyük oranda evet çıkacağına inanıyoruz. Besni'den de Adıyaman'dan da evet çıkmalı. O gün hepimiz bu heyecanı Türkiye'nin daha büyük bir ufka yol aldığını birlikte görebilmeliyiz. Bunun için çalışmalıyız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" dedi.