Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan ihalenin ardından müteahhit firma ile yapılan sözleşme gereği yer teslimi yapıldı. Şartname gereği 2017’de tamamlanması gereken konutları, müteahhit firma 2016 yılı sonlarına doğru tamamlamayı hedefliyor.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan önceki Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Söz verdiğimiz hizmetlerin takipçisi olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu amaçla Kayaardı mevkiine dar gelirli aileler için yapılacak olan 472 konutun ihalesi yapılarak yer teslimi yapıldı ve firma tarafından dün itibariyle çalışmalara başlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile yapılan 472 konut 130 TL sabit taksit ve 270 ay vade ile satılacak. 2+1 olarak planlanan konutlara ek olarak bölgeye 24 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve 300 kişilik cami yapılacak. Yaklaşık 40 trilyona mal olacak olan konutlar için başvurular Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu aracılığıyla alınacak. 472 konut Besni’mize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.