Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen 5. Türk Patent Ödülleri töreninde Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu, Patent Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Ankara JW Marriot Otel’de gerçekleştirilen Türk Patent Ödülleri Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 5.'si verilen Türk Patent Ödülleri'ne layık görülen firmalar, kurumları tebrik ederek, sorunlara çözümler üreten herkesi şükranla andığını ifade etti. Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunan, fikir ürün havuzunu zenginleştiren herkesin bu ülkeye ve millete en büyük hizmeti verdiğine inandığını anlatan Erdoğan, bugüne kadarki 4 ödül töreninin hepsine katıldığını ve patent meselesinin özel önem verdiği bir konu olduğunu ifade etti. "Bizim kültürümüz marifetin mutlak suretle iltifatla taçlandırılmasını tavsiye eder" diyen Erdoğan, "Türk Patent Ödülleri bizlere bu imkanı sağlarken, konunu ülkenin gündemine gelmesine de katkı sağlıyor. Bu vesileyle adeta hayatlarını, patent, marka ve tasarım çalışmalarına Ar-Ge merkezlerindeki mühendislerimizi, yeniliklerin peşinde koşan girişimcilerimizi, üniversitelerde buluş yapmak için laboratuvarlarına kapanan akademisyenlerimizi, ofislerinde özgün tasarımlar üreten tasarımcılarımızı, bu uğurda çaba gösteren tüm isimsiz kahramanları gönülden selamlıyorum. Onların heyecanı, yenilik üretme arzusu olmasaydı yeni Türkiye'nin inşasına dair umutlarımız bu kadar güçlü olamazdı. Burada takdim edeceğimiz her bir ödülün arka planında ortak çalışma kültürünün, disiplinin, takım ruhunun ve motivasyonun olduğunu biliyorum" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı logosunun Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen koruma marka belgesi takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan isimlere ödüllerini takdim etti.