Önceki günlerde faaliyete geçen akülü engelli araç şarj istasyonu, engelliler tarafından kabul gördü. Engelli vatandaşlar şarj istasyonun kurulmasından dolayı yetkililere teşekkür ederken, büyük bir eksikliğin giderildiğini ifade ettiler. Daha önceden evden çıktıktan sonra aküleri biten ve yolda kalan engelliler artık, yolda kalmayacak. Demokrasi Parkı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kurulan engelli akülü araç şarj istasyonu, engellilerden büyük ilgi gördü. Engelli vatandaşların istasyonda şarj yaptığını gören Belediye Başkanı Hüsrev kutlu, akülerini şarj eden engellileri ziyaret ederek, onlarla sohbet etti.
Engelli vatandaşların akülü araç şarj istasyonu sayısını arttırılması talebini olumlu karşılayan Başkan Hüsrev Kutlu, sayının en az 4 olacağını ve bu sayının 10’a kadar çıkabileceğini dile getirdi.
Engellilerin şarj esnasında, çay ocağından çay ikramında bulunmasını ve parasının kendisinden tahsil edilmesi talimatını verdi.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, engellilerin kendilerinden talebini yerine getirdiklerini belirterek, “Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu bu talebi bize iletti. Engellilerin araçlarının şarjının bittiğinde yolda kandığı aktardı. Bunun üzerine bizde Demokrasi Parkı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şark istasyonu oluşturduk. Bunların verimli olduğunu görüyoruz. Akülü araç sahibi olan engelliler yanlarında akü taşıyorlardı. Bu iki şarj cihazlarının yanında şehrin ihtiyaç duyulan yerlerine bunu yerleştireceğiz. Sürekli şarj etme imkanı var. Bundan sonra şarj süresince çay ikramında bulunacaklar. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilere hizmet etmek, onların ihtiyaçlarını karşılamak bireysel olarak görevimiz ama Belediye olarak öncelikli görevimizdir. Sayı şuan 2 ama en az 4 olacak. Bunu 10’a kadar çıkarmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu ise, “Akülü araç kullanan engelli vatandaşlarımızın yolda kalmamaları, rahat seyahat edebilmeleri açısından akülü şark istasyonu Belediye tarafından kuruldu. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Engelli arkadaşlarımızın dışarı çıktıklarında şarj bitme derdi vardı. Bundan sonra engelli arkadaşlarımız bu şarj istasyonunda akülerini şarj edebilecekler. Engelli vatandaşlarımıza sosyal yaşam alanlarında, hem de rahat hareket etmeleri açısından otobüslerimizde engellilere uygun hale getirildi. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırma değil de toplumla güçlenmesini istiyoruz. Engelli vatandaşlarımız topluma kazandırıldı. Bundan sonra toplumla güçlenmelerini sağlayacağız” diye konuştu.