İçişleri Bakanlığının "en çok arananlar" listesindeki teröristlerin sayısı 676 olarak açıklandı, en çok arananların bulunduğu kırmızı kategoride FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen, bölücü terör örgütü PKK/KCK'dan Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan, DAİŞ mensubu İlhami Balı ve "Dokumacılar Grubu"ndan Mustafa Dokumacı yer alıyor.
İçişleri Bakanlığı, bir süre önce "Ödül Yönetmeliği" kapsamında aranan teröristler listesine ilişkin internet sitesi hazırladı. "Www.terorarananlar.pol.tr" adresindeki sitede, aranan teröristler, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. Listede teröristlerin fotoğrafları, mensubu oldukları terör örgütleri, doğum yerleri ve tarihleri bulunuyor.
Listedekilerin sayısı son düzenlemenin ardından 676 olarak açıklandı. En çok aranan teröristlerin bulunduğu kırmızı listede aralarında Fethullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan'ın da olduğu 32 kişi yer alıyor. Mavi listede 66, yeşil listede 44, turuncu listede 53 ve gri listede 481 terörist bulunuyor.
Kırmızı listedeki teröristlerden herhangi birinin yakalanmasını sağlayanlara 4 milyon liraya kadar ödül veriliyor. Mavi listedeki teröristler için bir milyon 500 bin, yeşil listedeki teröristler için bir milyon, turuncu listedeki teröristler için 600 bin ve gri listedeki teröristler için 300 bin liraya kadar ödül verilecek. Bu ödül, yakalanan teröristin önemine göre arttırılabilecek.
Listedeki teröristlerden 583'ü PKK/KCK, 20'si DAİŞ, 19'u FETÖ/PDY, 10'u MLKP, 8'i El Kaide, 7'si DHKP/C, 7'si TKP/ML, 6'sı MKP, 5'i Hizbullah/İlim, 4'ü TİKB, 3'ü Hizbullah, biri Vasat, biri THKP/C Acilciler, biri Selam Tevhit ve biri de İslami Hareket Örgütü mensubu.

Gülen'i yakalatana 4 milyon lira ödül
Bakanlığın hazırladığı internet sayfasında en fazla aranan teröristlerin olduğu kırmızı listede 32 kişi bulunuyor.
FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen, bölücü terör örgütü PKK/KCK mensubu Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Fehman Hüseyin, DAİŞ mensubu İlhami Balı, adı Suruç ve Ankara patlamalarıyla gündeme gelen ve Adıyaman'da "Dokumacılar Grubu" adıyla örgütlenerek DAİŞ'e militan kazandıran Mustafa Dokumacı kırmızı listede yer alıyor.
Kırmızı listede PKK/KCK mensubu 24, DHKP/C mensubu 3, DAİŞ mensubu 2, MLKP mensubu 2 ve FETÖ/PDY mensubu bir terörist bulunuyor.
Kırmızı listedekilerin 6'sı PKK/KCK, diğeri de DHKP/C üyesi kadın teröristlerden oluşuyor. DHKP/C'nin lideri olduğu öne sürülen "Abla" kod adlı Zerrin Sarı da aynı listede bulunuyor. PKK'dan Mustafa Karasu, Nuriye Kesbir ve Hülya Oran ile DHKP/C'den Musa Aşoğlu da listedeki diğer isimler arasında yer alıyor.

66 kişi mavi listede
Mavi listede de 66 terörist bulunuyor. Bu listede PKK/KCK'dan 24, DAİŞ'ten 18, MLKP'den 7, TKP/ML'den 6, MKP'den 5, FETÖ/PDY'den 2, DHKP/C, Hizbullah, Vasat ve El Kaide'den birer terörist yer alıyor.
Biri Azerbaycanlı, biri de Kazakistanlı 2 yabancı teröristin olduğu mavi listede 8 de kadın terörist bulunuyor. Emrullah Uslu, Muhammet Zana Alkan, İbrahim Çoban, Merve Dündar ve Ayşenur İnci, mavi listedeki teröristlerden bazıları.

Yeşil listede 44 terörist

Bir milyon liraya kadar ödül verilen yeşil listede de 44 terörist yer alıyor. Söz konusu listede bölücü terör örgütü PKK/KCK mensubu 35, Hizbullah mensubu 2, DHKP/C mensubu 2, THKP/C Acilciler, MLKP, TKP/ML, MKP ve El Kaide mensubu birer terörist bulunuyor.

DHKP-C militanlarının Çağlayan Adliyesini basarak Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etmesinin ardından gündeme gelen Hüseyin Fevzi Tekin ile Reyhanlı saldırısıyla gündeme oturan Acilciler Grubu lideri Mihraç Ural'ın isimleri de yeşil listede geçiyor. Yeşil listede iki de kadın terörist bulunuyor.
53 kişilik turuncu listedeki teröristlerden 34'ü ise PKK/KCK mensubu. Aynı listede El Kaide'den 6, FETÖ/PDY'den 5, TİKB'den 4 terörist yer alıyor. Listedeki diğer teröristler ise DHKP/C, İslami Hareket Örgütü, Selam Tevhit ve Hizbullah/İlim terör örgütü mensuplarından oluşuyor.
Gri listede de 466'sı PKK/KCK, 11'i FETÖ/PDY ve 4'ü Hizbullah/İlim mensubu 481 terörist bulunuyor.

 İsimler gizli tutulacak
Listedeki teröristlere ilişkin ihbar, şahsen ya da yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diğer güvenlik birimlerine, yurt dışında da elçilik ve konsolosluklara yapılabilecek.
Yurt genelinde 155 polis, 156 jandarma ve 140 Alo Terör İhbar hatlarına da ihbarda bulunulabilecek.
Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olanlarla, suç faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimlikleri, devlet sırrı kapsamında kesinlikle gizli tutulacak.
trthaber.com