Atatürk Caddesi üzerinde Postane ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında elektriği keserek sık sık çalışmalar yapan AKEDAŞ’a esnaflardan büyük tepki geldi. Meydana gelen elektrik kesintileri yüzünden elektronik eşyalarının zarar gördüğünü belirten esnaflar bu konuda AKEDAŞ yetkililerine sitem ederek, gerekli hassasiyeti göstermediklerini ifade ettiler.

Vatandaşlar, muhtemel bir arıza durumunda kendilerine ulaşılmak için verilen arıza bildirim numaralarının ise sürekli meşgul olduğunu ifade ederek, bunun kasıtlı olarak yapıldığını ve yetkililerden elektrik sorununa bir an önce çözüm bulmasını istediler.

Hakan Sevim Berber

2 günden beri neden elektirik kesilmekte anlamış değiliz,  AKEDAŞ’ın ne yaptığını anlayamadık. Tıraş olmak için gelen müşterilerimizi geri çevirmek zorunda kaldık. İster istemez bir çok müşterimizde başka berberlere gitmek zorunda kaldılar. Kısacası müşterilerimizi kaybediyoruz. Yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermediği kanaatindeyim. Çünkü hangi çağda yaşıyoruz.  Art arda iki gün içerisinde yaklaşık 6 şar saat süreyle toplam 12 saat elektrik kesintisi oldu. Buna karşılık elektrik faturasının ödemesini 2-3 gün geciktirdiğimiz zaman gelip anında kesiyorlar ve karşılığında 19 TL civarında açma-kapama parası alıyorlar. Soruyorum Elektrikler kesildiği zaman biz cezayı kime keseceğiz? Benim iki günlük zararımı kim karşılayacak? Bu sorun ne zaman son bulacak? Arıza bildirimi arayarak elektriğin ne zaman geleceğini soruyoruz. Söylediği saatte gelmiyor. Tekrar arıyoruz meşgul. Bu nasıl bir sistem anlamış değiliz. Yetkililer buna artık bir çözüm bulsunlar.

Yeni Besni, Yumrutepe ve Çat Mahallelerinde 3 gündür su akmıyor. Belediye yetkilileri başka sorunları bir yana bırakıp gündelik hayatımızın vazgeçilmezi olan su sorununa öncelik vererek bir çare bulmalı. 3 günden beri kendi evimizde rezillik çekiyoruz. Eğer su sorununa çözüm bulamıyorlarsa bari her mahalleye sondaj vursunlar da eskisi gibi evlerimize kuyulardan su çekelim. Belediyecilik ve belediye başkanlığı kolay değil. Memleketin sorunu bitmez ancak bu sorunları çözecek yine belediye birimleridir. Yok ilgilenmiyorsa bu işi bıraksınlar.

Halil Tatlı Emre Eczacı

2 günden beri ilçemizde belli bir hatta kesilen elektrik kesintisi yüzünden mağduruz. Birileri görevlerini tam olarak yerine getirmiyor. Ortak bir jeneratörle sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz ama nereye kadar? Tek bilgisayarla vatandaşa hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu şekilde halkta mağdur oluyor. İlaçları bilgisayara giremiyoruz. Girdiğimiz zaman çıktısını alamıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu sorun belirli bir hatta ve yaklaşık 3 yıldır sorun var. Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz.

Erkan Oğuz Tavuk Ürünleri Satıcısı

2 günden beri yaklaşık 6 saat kesilen elektrik yüzünden yaklaşık 5 milyar zarar ettim. Tavuklar dolaplarda koktu. İlçe Tarım Müdürlüğünü arayarak bu konuda tutanak tutturdum. AKEDAŞ’ı mahkemeye vereceğim. Elektrik kesintisi için arıza bildirimi arıyorum görevli beni tersliyor. Ne yapacağını bilmiyor. Sen orada görevliysen benim sorunumla ilgileneceksin. Ben iki günde yaklaşık 5 milyar zarar ettim. Gelen müşteriye satış yapamıyorum. 6 saat boyunca kesilen elektrik beni mahvetti.

Gülay Doğru Sigortacı

Bilindiği gibi çağımız teknoloji çağı. Artık birçok işlem bilgisayar ve internet üzerinden yapılmakta.   Sigorta işlerinin de tamamı internet üzerinden yapılıyor. 2 günden beri öğleden sonra elektriklerin kesilmesi bizi çok zor durumda bıraktı. Gelen müşterileri geri çevirmek zorunda kaldık. Poliçe düzenleyemedik. AKEDAŞ’ı aradığımızda da 1 saate kadar gelecek, 10 dk. Ya kadar gelecek gibi yanıtlar aldık. Bu cevaplar üzerine biz de müşterilerimize 1-2 saat sonra gelmelerini söyledik fakat elektriklerin gelmemesi nedeniyle müşterilerimiz gelip gitmek zorunda kaldılar. Sonuçta da başka acentelere gidip sigorta yaptırdılar. Ayrıca Ramazan ayındayız ve havalar çok sıcak. 43 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle sıcaktan bunaldık. Klimalar ve vantilatör çalışmadığından büroda çalışamadık. Kısacası elektrik kesintisi bizi hem maddi hem de manevi sıkıntıya soktu. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz.