Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyelerinin tek tek söz alarak değerlendirmede bulunduğu toplantıda üçüncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinin genel olarak olumlu sonuçlandığı ifade edilerek temel bazı sorunların hala çözüm beklediği vurgulandı. Şube Yönetim Kurulunun saha çalışmalarında üstün gayretlerinin gözden kaçmadığının altı çizilerek; ek derslerin geç yatırılması, sınav görevlerinin öğretmenlere ve okullara adil dağıtılması gibi bazı konularda yönetimin almış olduğu proaktif tavrın takdir topladığı belirtildi. Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube yönetiminin ulusal ve uluslararası sorunlara da ilgisiz kalmadığı belirtilerek bunun güzel bir gelişme olduğu ancak yerel sorunlara ağırlık verilmesi gerektiği ifade edildi.
Toplantıda konuşan Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz sendika olarak hak, adalet ve özgürlüklerin genişletilmesi anlamında mücadele verdiklerini ve bu mücadeleden zaferle çıkacaklarına, bütün kamu çalışanlarının refaha kavuştuğu günlere Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’in fedakar ve gayretli kadroları ile ulaşacaklarına inandığını söyledi.2015 yılında oldukça yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ve bunun da sonuçlarını almaya başladıklarını vurgulayan Deniz “özlemini çektiğimiz bir Türkiye ve çalışma ortamı için ter döken bütün dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. “Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada yer alan sendikamızı ve yönetim kurulumuzu karalama çabalarına hukuki yollarla mücadele verdik ve bunların tamamından lehimize sonuçlar aldık” diyen Deniz, “ gayemize ulaşmada hiç kimsenin bize çelme takmasına çalışmalarımızı, gayretimizi ve kazanımlarımızı gölgelemesine asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulusal ve uluslararası meselelerde göreve gelmeden önce verdiğimiz sözü tutarak anında refleks vermeye gayret ettik. Bu anlamda Adıyaman’da yüzü aşkın STK’nın teşkil ettiği ve Memur Sen’in öncülüğünü yaptığı Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu oluşturduk. Platform olarak Güneydoğu’da terör mağduru kardeşlerimize yardım elimizi “Adıyaman’dan Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı “ yardım kampanyamızla uzatmaya gayret ediyoruz. Yardım kampanyası süreç olarak devam ediyor. Kampanyanın sağlıklı yürümesi ve istenilen hedefe ulaşması için bütün dava arkadaşlarımdan hassasiyet bekliyorum. Eğitim çalışanlarının sorunlarını daha çok yerinde zaman zaman da her pazartesi gerçekleştirdiğimiz istişare toplantılarında tespit ettik ve çözümler ürettik.”
Toplantı Mesleki ve Teknik Liseler ile Şef ve Memurların sorunları ve çözüm önerileri hususunda hazırlanan raporların yönetim kuruluna sunulup görüşülmesi ile sona erdi.