Besni Belediyesi ve İl Genel Meclis Üyeleri’nin sorumlu tutulduğu olayda son olarak haklılıklarını belgelerle ortaya koyan İl Genel Meclis üyeleri hem Besni kamuoyu nezdinde hem de Erdemoğlu Ailesi nezdinde aklandılar.

Bizde Besni Güncel Gazetesi olarak olayı tamamen tarafsız bir şekilde Sayın Ali Erdemoğlu’nun bizzat kendi ağzından yaptığı açıklamayı gazetemize taşıdık. (Belge1 Ali Erdemoğlu’nun gazetemize yaptığı açıklama) (Belge-2 Gazetemiz de çıkan haber) Bazı kesimler Ali Erdemoğlu’nun yaptığı açıklamayı sanki biz yapmışız gibi lanse ettiler. Kendi hatalarını algı yaratarak, gündem değiştirmek amaçlı, çarpıtma olayına girdiler. Haber dikkatli okunduğunda taraf olunmadığı açıkça görülecektir.

GELELİM İŞİN HAKİKATİNE. BELGELER GERÇEKLERİ AÇIKÇA ORTAYA KOYUYOR.

İbrahim Öztürk, Sosyal Medya ve Mercan TV’de konu Besni Belediyesi sorumluluk alanında değildir demişti. Ancak bir önceki belediye döneminde Besni Belediyesi sorumlu davranarak kendisine görüş sorulmadığı halde “Taş Kırma Tesisi”nin iptali için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı” Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ne, Adıyaman İl Özel İdaresi’ne ruhsatın iptali için resmi başvuruda bulunmuştur. Mevcut belediye ise bahse konu alanın imar dışında olduğunu savunarak bizim bu işle alakamız yoktur, demişti. Oysaki İmar kanununa göre “PLAN GEREĞİ İLGİLİ KURUMLARDAN GÖRÜŞ SORULUR” denilmektedir. Bu nedenle de il genel meclisi imar komisyonu tarafından buranın imar alanına 12 metre olması ve fakülte binasına kısacası yaşam alanlarına yakın olması sebebiyle resmi görüş sorulmuştur.

Belge 4, - Belge 5- ve Belge 6 okunduğu zaman önceki dönem belediyenin hassasiyeti ve şimdiki belediyenin bananeciliği açıkça görülecektir.

İL GENEL MECLİS ÜYELERİ 1 YILDIR KARARIN İPTALİ İÇİN UĞRAŞIYOR

Besni Belediyesi’nin 21.04.2015 tarihli yazısında “Beton Santrali Ve Hazır Beton Yapı Ekipmanlarının Üretim Tesisi” amaçlı uygulama imar planı yapılmasının “BELEDİYEMİZ TARAFINDAN BİR SAKINCASININ BULUNMADIĞI “ (BELGE-3) Bu belgenin verilmesi ve diğer 12 kurumla birlikte Besni Belediyesi’nin uygundur izni vermesine rağmen yasal olarak hiçbir engel kalmamasına rağmen İl genel meclisi bu kurumların görüşlerine uymayarak fakülte binasına 2000 metre mesafeye ötelenmesi kararını aldılar. Bunun üzerine ilgili firma 11. Ayda il genel meclisinin kararına itiraz edip Besni Belediyesi’de dahil 13 kurumun uygundur yazısını gerekçe göstererek imara 12 metrede kurulmasını talep etti ve itiraz kabul edildiğinden dolayı konu yeniden il genel meclisi ne geldi. İl genel meclis üyeleri bu itirazı da önceki gerekçe ile kabul etmeyip, 12 METRE YERİNE 2 BİN METRE ileriye kurulması yönünde karar aldılar.

AMA BİRİLERİ KASITLI OLARAK İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN İYİ NİYETLİ  DAVRANIŞINI ÖNCE İPTAL ETTİLER, SONRA BU KARARLARINDAN VAZGEÇTİLER, “RANT MI SAĞLIYORLAR?” DİYEREK KAMUOYUNU YANILTTILAR. HEDEF TAHTASINA KOYDULAR VE BAZI İL GENEL MECLİS ÜYELERİNİ TAŞERONLUKLA SUÇLADILAR…

BESNİ BELEDİYESİ HEM SORUMLULUK ALANIMIZDA DEĞİL DİYOR, HEM DE BU KARARI İPTAL ETTİRDİK DİYOR…!

Besni Belediyesi sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamada ise “Müracaatımız olumlu sonuç vermiş olup, beton santrali ruhsatı Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından iptal edilmiştir,” dedi. Hani konunun Besni Belediyesi ile alakası yoktu, tamamıyla İl özel İdaresi’nin sorumluluğunda idi. Bu ne çelişki…!

Besni Belediyesi her şey olup bittikten sonra 05.02.2016 tarihinde Adıyaman Valiliği İmar ve Kentsel iyileştirme Müdürlüğü’ne resmi yazı yazarak, “Tesisin konut alanlarına, mimarlık fakültesine, öğrenci yurtlarına yakın olması sebebiyle insanların sağlıklı yaşamlarını ve Kentsel yaşamı olumsuz yönde etkileyeceğinden söz konusu tesisin kurulması belediyemiz tarafından uygun görülmemiştir,” dedi. Demek ki belediyeyi ilgilendiriyormuş…

ALİ ERDEMOĞLU’NUN MERCAN TV’DEKİ AÇIKLAMASI

“Benim edindiğim istihbaratlara ve bilgilere göre BELEDİYE OKEY VERMEDİĞİ takdirde raporun il genel meclisinden geçemeyeceğini söylediler. Belediyenin veya rektörlüğün buna engel olabileceğini söylediler.”

Tüm bu bilgiler ışığında kararı ve takdiri Besni Kamuoyuna bırakıyoruz. Güncel Gazetesi olarak tamamen tarafsız olarak yaklaştığımız bu olayda bizi günah keçisi gibi göstermeye çalışan kesimi şiddetle kınıyor ve Besni’nin menfaatlerini korumaya davet ediyoruz.