Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın çağrısı üzerine Adıyaman merkezde ve bağlı ilçelerinde meydanlara inen on binlerce vatandaş Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.
Tepkilerin her geçen gün daha da yükseldiği ve Fettullah Gülen’in idamını isteyen on binlerce vatandaş meydanlarda yatıp kalkıyor.
Adıyamanlılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Evlerinize dönün” çağrısı yapılana kadar Hükümet Meydanını boş bırakmayacaklarını vurguluyor.
Adıyaman’ın Besni ve Gölbaşı ilçelerinde meydanlarda bulunan halka hitap eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, “Son bir haftayı tarihe altın harflerle yazdıracağız. 15 Temmuz gecesi ilk saatleri demokrasi tarihimiz açısından kara bir gün olarak yazılırken 16 Temmuz gününün ilk ışıklarıyla birlikte milli irade adına demokrasi adına bu millet adına altın harflerle yazdırılacak büyük bir gündür. Büyük bir demokrasi günüdür. Eski Türkiye’den kalma alışkanlıkla TRT’de bildiri okuyunca bu millet gitti TRT’yi kurtardı. Bu millet imansız güçlere karşı imanlı göğsüyle gitti o tankların karşısına durdu. Önce beni ezeceksiniz dedi. Ben onursuz yaşamam dedi. Onursuz yaşamaktansa bir kere ölürüm, tankların altında can veririm ama onurlu ölürüm dedi” diye konuştu.

Adıyaman Cihan Haber