Başka  canların zarar görmesini  istemediğini ve yetkililerin bir an önce başka kazaların olmaması için gerekli müdahalelerin yapılmasını isteyen Başkan Coşkun; "Kent Konseyinin Mart ayında yapmış olduğu toplantıda alınan kararlardan biride İlçemizdeki Trafik sorunu idi. Bu hususta 02.03.2016 tarih ve 2016/3 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Adıyaman 87. Şube Şefliğine yazmış olduğumuz üst yazıda, İlçemiz Yenikent bölgesinde yaklaşık olarak 15.000 vatandaşımızın ikamet ettiğini, bu bölge üzerinde bulunan Gaziantep-Adıyaman karayolunun çok yoğun insan kalabalığının olduğunu, gerek üniversite, gerek lise, gerekse ilköğretim okullarının yoğunluğundan dolayı insanların bu yolda karşıdan karşıya geçmek durumunda olduklarını ve burada sık sık kazaların meydana geldiğini belirttik. Yayaların ve trafiğin yoğun olduğu bu  bölgede kazaların önüne geçmek amacıyla hız kesici kasis veya trafiği engellemeyecek şekilde kalın boyalarla güçlendirilmesinin  ivedi bir şekilde gerektiğini belirttik. Bu talebimizin dikkate alınarak gerçekleştirilmesi hususunda talepte bulunduk. Ne yazık ki tarafımıza verilen 29.03.2016 tarih ve 72565 sayılı cevap yazısında, şube şefliği bakım ağındaki devlet ve il yollarına kasis yapılamaz. Kilitli parke ve sathi kaplama olan kesimlerde çift kompenantlı çizgi çizilmesinin teknik olarak mümkün görülmediği, yol yapımı devam eden kesimlerde tretuarın proje dahilinde yapılacağı bildirildi.

Kent Konseyi olarak sürekli gündeme getirdiğimiz  ve yetkili makamlara üst yazı ile talepte bulunduğumuz halde, konu ile alakalı olumsuz cevaplar aldık. Buradan tüm yetkilileri gerekli tedbirleri almaları için tekrar göreve davet ediyorum.

Elim kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyorum. Trafik bilincinin tam anlamıyla oluştuğu bir gelecek ve kazalar sonucu yaşanan acıların son bulması dileğiyle'' dedi.