Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilişim Garaji Merkezi işbirliğinde hayata geçirilen proje ile öğrencilerin kodlama, 3 boyutlu tasarım ve sorunu var olan araçlarla çözme becerisi kazanacak. Proje kapsamında Adıyaman’da belirlenen 32 okulun bilim öğretmenlerine 2 gün boyunca eğitim verilecek. Eğitimi alan bilişim öğretmenleri daha sonra kendi okullarında bilişime ilgisi olan öğrencileri tespit ederek, bilişim ile üretim becerileri kazanmalarını sağlanacak.
Eğitim ve proje hakkında bilgi veren Eğitim Koordinatörü Sümeyra Arda Çırpılı, “Adıyaman İl Milli Eğitim ie birlikte yürüteceğimiz projede 32 tane okulumuzdaki bilişim öğretmenlerimiz öncülüğünde 5 ve 6. sınıf öğrencilerimize robotik kodlama ve 3 boyutlu tasarım eğitimleri vereceğiz. Eğitimlerimiz Şubat ayına kadar sürecek. Sonrasında eğitim alan çocuklarımızdan proje çalışmalarını isteyeceğiz.
Amacımız bölgenin sorunlarından birine çözüm bulmak. Bu yıl tarım projesi üzerine çalışmayı planlıyoruz. Tarım projesini verdikten sonra öğretmenlerimizin önderliğinde öğrencilerimiz 3’er kişilik takımlar oluşturacak. Bu takımlar Nisan ayına kadar hazırlıklarını yapacaklar. Nisan ayında yapacağımız turnuva ve şenlikte çocuklarımızın projeleri yarışacaklar. Tarım ağırlıklı bir proje olacak, sensör kullanımı, akıllı cihaz tasarımı üzerine çalışmalar yürütülecek. Nisan ayından sonra dereceye giren çocuklarımıza ödüllerini vereceğiz. Projenin amacı çocuklarımıza kodlama, üç boyutlu tasarım, bilişimle üretim becerisi kazandırmak. Var olan problemi ellerindeki araçları kullanarak çözmelerini öğretmektir” dedi.

Adıyaman Cihan Haber