AK Parti'nin yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları kaldırıp, AB'ye üye olmak ve insan haklarına bağlı hukukun üstünlüğünü sağlayacağını vaat ederek iktidara geldiğini söyleyen HDP Besni İlçe Başkanı Ali Cirit, AK Parti'nin 15 yıllık iktidarı süresinde her alanda başarısız olduğunu ifade ederek; "AK Parti varlığını sürdürmenin tek yolunun inancımızı siyasete alet edip, Milli hassasiyetlerimizi kullanarak 'beka sorunumuz var' diyerek tek adam yönetimine kadar getirdi. Demokrasiyi askıya aldı. Bu nedenle iç ve dış sorunlarımız her geçen gün artmaktadır.

İktidarı süresince eğitim sisteminde dört kez değişikliğe gidildi. Bu değişiklikler siyasi amaçlarla yapıldı. Din ağırlıklı müfredatlar uygulanmaya başlandı. Pozitif bilimler öğretimi geriletildi. Son süreçte tek adam yönetimiyle birlikte okullar imam hatipleştirilmesine hız verildi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında MEB'den daha çok vakıf ve cemaatlerin okullarda faaliyet yürütmelerinin önü açıldı. Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakfı gibi vakıflar desteklendi. Eğitim emekçileri terörle ilişkilendirilip işten atıldı yada sürgüne gönderildi. Bunun sonucunda yurtlarda taciz ve tecavüz olayları artmaya başladı.

Bizler HDP olarak bu eğitim sistemine itiraz ediyoruz ve eğitimin şu temellerde yapılmasını istiyoruz:

1-Eğitimin her yurttaşın parasız yararlanacağı kamusal bir hak olduğu bilinciyle verilmesi.

2-Herkesin eğitim olanaklarından dil, din, inanç, etnik kimlik, cinsiyet ve cinsel kimlik ve ırk ayrımcılığına maruz kalmadan sağlanması.

3-Ana dil Türkçenin yanında diğer ana dillerde eğitimin herkes için bir hak olarak kabul edilmeli ve eğitim imkanı sunulmalıdır.

4-Siyasi kaygılardan uzak bilimsel ve uluslar arası ölçütlerde eğitim için veliler, Eğitimciler,Sendikalar ve paydaşları İle eğitim şurası yapılarak müfredat oluşturulması en doğru olan yöntemdir.

Geleceğimizin garantisi olan eğitimin emri vakilerle, din ve cinsiyet içerikli uygulamalarla sürdürülmesi ve buna seyirci kalınması geleceğimizi karartır. HDP Eş Genel Başkan yardımcısı sayın Aysel Tuğluk’un annesinin defnine müsaade etmeyen zihniyetin, ırkçı, milliyetçi eğitimin ve siyasal söylemin sonucudur.

Bütün olumsuzluklara rağmen bizim öğretmen, öğrencilerimiz ve velilerimize yeni Eğitim ve Öğretim yılının başarılı geçmesi dileklerimizi iletiyoruz. Oluşacak sorunların çözümü için halkımızın yanındayız" dedi.